Den usannsynlige finalehelten

– Man må bare la det synke inn, men på samme tid så vet du hva du har gjort.

2. jun 2019 kl 09.19 Odd Sindre Tonning

For noen måneder siden var han helt ute i kulden på Anfield. Det kunne virke som om belgieren var på vei bort fra klubben. Før nyttår hadde Divock Origi bare fått spille 84 minutter med førstelagsfotball for Liverpool denne sesongen. Men så slo han tilbake.

Viktige mål

Da Liverpool tok imot Everton på Anfield den 2. desember hadde Origi spilt 12 minutt fotball tidligere i sesongen, og han kom inn like før slutt. Men når han fikk sjansen, så grep han den med begge hender, i motsetning til hva Jordan Pickford gjorde med en svak avslutning fra Virgil van Dijk. Ballen gikk rett opp i luften, før Origi headet den i mål, seks minutter på overtid, som matchvinner i Merseyside-derbyet.

HELT:
HELT:  Origi ble helten da Liverpool slo Everton 1-0 på Anfield, seks minutter på Overtid.

Mot Barcelona i semifinalen av Champions League dukket han opp igjen, da Mohamed Salah og Roberto Firmino var ute med skade. To mål i den fantastiske opphentingen i 4-0 seieren over Barcelona gjorde at Origi var på vei mot heltestatus. Så gjorde han det igjen på lørdag kveld i finalen, da han mer eller mindre punkterte kampen med sin 2-0 scoring i en periode der Tottenham presset på for en utligning. Liverpool fikk løfte pokalen, og Origi var på ny en av mange helter.

LETTELSE:
LETTELSE:  Liverpool-spillerne kunne slippe løs jubelen etter at Origi scoret det viktige 2-0 målet i finalen.

– Jeg er bare glad for at jeg kunne hjelpe laget. Vi vet at vi har mye kvalitet og mye talent i laget, men det handler om å på lagt alle disse kvalitetene sammen med hardt arbeid og jobbe sammen for å nå store mål som dette. Til slutt klarte vi det, og det er noe helt spesielt.

Det er vanskelig å beskrive med ord. Champions League er utrolig og jeg tror alle bare nyter øyeblikket nå, sa en noe beskjeden Origi etter kampen.

En tung periode

Men det var aldri en selvfølge at Origi skulle bli en nøkkelperson i Liverpools jakt på troféer. Hard konkurranse om plassene gjorde at belgieren ofte ble utelatt fra Liverpools lag.

Det er noe du lærer deg. Jo mer du vokser opp, jo mer innser du at i livet så er ikke alltid ting så enkelt. Men du må fortsette å kjempe i de vanskelige stundene, og i de gode stundene. Jeg har fått mer og mer spilletid for å hjelpe laget, og når alt kommer til alt så er det det jeg prøver å gjøre når jeg starter eller kommer inn fra benken. Jeg prøver å gjøre mitt og tro på meg selv. I dag er jeg glad for at jeg kunne hjelpe laget med å vinne denne kampen.

– Det er et veldig følelsesladet øyeblikk. Dette er noe vi har jobbet så hardt for. Man må bare la det synke inn, men på samme tid så vet du hva du har gjort. Dette er noe helt spesielt, for klubben, for laget, for støtteapparatet, for spillerne, for alle sammen.

Lite spilletid for klubben gjorde også at Origi havnet ute i kulden på Belgia sitt landslag. I en landslagspause i oktober benyttet han derfor muligheten til å ta en ferietur. Da endte han opp på Sunnmøre.

Min fetter, Arnold (Origi) spilte i Norge, og jeg ønsket bare å besøke han. Han tok meg da med på en liten rundtur i Norge. Jeg elsker naturen og jeg liker fjell, så da fikk jeg se mye av Norge, svarte Origi på spørsmål om hvordan han endte opp på Ørskogfjellet, et lite stykke utenfor Ålesund. Så spørst det om det var den friske luften på Sunnmøre som gjorde at Origi klarte å slå tilbake slik som han gjorde denne sesongen.

View this post on Instagram

Ørskogfjellet

A post shared by Divock (@divockorigi) on

Har du innspill til journalisten?
[email protected]