Slik blir paraden i Liverpools gater

Spillerne skal få sin hyllest på Merseyside i ettermiddag.

2. jun 2019 kl 08.53 Marius Rabben

Triumfen i Madrid har blitt feiret gjennom natta, og heltene får sin store seiersparade foran det som ventes å være mange hundre tusen supportere i Liverpools gater denne søndagen.

Dette er samme dag som turistattraksjonene River Festival Liverpool og Bordeaux Wine Festival ved Liverpool Waterfront, men klubben var klar i søknaden til byrådet for noen uker siden på at det måtte bli i dag.

Paraden, der laget og Champions League-pokalen kjører buss med åpent tak, begynner kl. 16.00 engelsk tid ved Allerton Maze og fortsetter nordover i Queens Drive mot Fiveways-rundkjøringa og Rocket-veibrua.

Den fortsetter i Queens Drive opp til avkjørselen til Mill Bank, så videre i West Derby Road, Islington, Leeds Street og The Strand før ruta avsluttes i Blundell Street.

Se kartdetaljene via Google Maps her.

Bussen vil kjøre sakte uten å stoppe på bestemte plasser, så anbefalingen for fans i byen fra Merseytravel og byrådet er å benytte seg av hele ruta.

Supporterne bes også om å være ute i god tid og vise tålmodighet, for «det er umulig å spå» hvor lang tid bussen vil bruke gjennom folkehavet.

Hele paraden blir sendt på LFCTV og klubbens YouTube-kanal, og Liverpool.no følger den store markeringen med direktevideo og bilder.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]