Se målene: WE ARE THE CHAMPIONS!!!!!

Alisson Becker storspilte i sluttminuttene, og så sikret Divock Origi Liverpools 6. Champions League-seier.

1. jun 2019 kl 22.57 Arve Vassbotten

Tottenham - Liverpool 0-2: Liverpool kom til finalen med et nærmest skadefritt mannskap, og dermed kunne Jürgen Klopp velge fra øverste hylle til kvelden finale. Kun Naby Keita var utilgjengelig av spillerne som har hatt mye spilletid denne sesongen.

Alisson; Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané, fikk sjansen fra start, og de 12 på benken var Mignolet, Lovren, Milner, Gomez, Sturridge, Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Brewster, Origi, Kelleher.

Hos Tottenham var Harry Kane tilbake i startoppstillingen. Og dermed var helten fra semifinalen Lucas Moura plassert på benken fra start.

Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks; Alli, Eriksen, Son; Kane, var de 11 Mauricio Pochettino hadde valgt. Gazzaniga, Vorm, Sánchez, Foyth, Davies, Aurier, Dier, Walker-Peters, Wanyama, Lucas Moura, Lamela, Llorente begynte på benken for Spurs.

Nest raskeste målet i en finale

SIKKER SALAH:
SIKKER SALAH:  Mohamed Salah beholdt roen da presset var som størst og sendte Liverpool i ledelsen mot Tottenham.

Og etter bare noen få sekunder ropte Liverpool på straffe på grunn av hands på Sissoko. Og fikk det, også etter VAR.

Mohammed Salah fikk muligheten til å rette opp for den ulykksalige finalen i fjor, og dundret ballen i nettet til venstre for Lloris. 1-0 etter bare ett minutt og 48 sekunder.

Det var den nest raskeste målet i Champions League-finale etter Paulo Maldini mot Liverpool i 2005. Den gangen scoret AC Milan etter 50 sekunder.

Så etter 17 minutter hadde Trent Alexander-Arnold et godt forsøk fra langt hold, som gikk like utenfor. Og rett etter det følte en kvinne i badedrakt for å løpe ut på banen.

Men 20-åringen ordnet også et par minutter seinere opp i en farlig kontring fra Tottenham ved Son, som da hadde begynt å få bedre grep på kampen.

Etter 38 minutter var det Andy Robertsons tur til å vise seg fram på langskudd. Skotten fikk nær fulltreff, men Lloris fikk vippet den over til corner.

Den første omgangen ebbet ut til 1-0, etter en relativt kjedelig omgang. Liverpool kontrollerte, og det var mer opp til Spurs hvor mye de ville risikere.

Firmino byttet ut

Først etter 53 minutter kom Liverpool med en ny avslutning da Fabinho skjøt fra distanse. Like etter var Tottenham farlig frampå.

Etter 58 minutter gikk Roberto Firmino av banen, og Divock Origi kom inn. Og etter 62 minutter kom James Milner inn for Gini Wijnaldum.

James Milner hadde også den neste store muligheten for Liverpool, etter bra kombinasjoner med Mané og Salah. Skuddet gikk like utenfor etter 69 spilleminutter.

Alisson og Origi de store heltene

Etter 73 minutter var Dele Ali farlig frampå, men traff ikke ordentlig på lobben og Allison fikk kontroll. To minutt seinere var det Son som la ut på løpeduell med van Dijk, noe nederlederen gikk seierende ut av.

Etter 79 minutter headet Dele Ali over etter et nydelig innlegg av Trippier.

Og under ett minutt seinere måtte Alisson redde to ganger på kort tid fra Son og Moura. Først gir han retur, på den andre holder han fast.

Sju minutter før slutt fikk Spurs frispark i farlig posisjon på hjørnet av 16-meteren. Eriksen tok den, og Alisson reddet mesterlig igjen. Og på den påfølgende corneren headet Son over på en ny stor mulighet.

Gjennom hele den siste delen av sesongen har en mann gang på gang stått fram når Liverpool har trengt mål. Nok en gang var det Divock Origi som leverte da han trengte. 2-0 til Liverpool etter 87 minutter.

Dermed er Liverpool Champions League-mestere for 6. gang!