Slutt:Liverpool kan løfte troféet!

Mål fra Salah og Origi gjør at Liverpool fikk løfte Champions League-troféet for sjette gang i klubbens historie!

Lørdag 01.jun 2100 (Champions League) - Finale. Estadio Metropolitano i Madrid. Sendes på Viasat 4/Viaplay og TV 2/TV 2 Sport 1/TV 2 Sumo / Tilskuere: 63272 / Dommer: Damir Skomina (Slovenia)

We are the champions:  Klopp kunne endelig løfte et trofé som Liverpool-manager.
Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Tottenham..LiverpoolPL1-2Referat
LiverpoolTottenham..PL2-1Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Alisson Becker

Vurdert av: Marius RabbenAlisson Becker 10

Wow – for en helt! Redning etter redning med stoisk ro da det virkelig gjaldt. Det var ikke altfor mye å gjøre før pause, men Spurs presset på det siste kvarteret og kom til en rekke gode avslutninger, og da viste Alisson seg fra sin beste side og holdt nullen for 27. gang denne sesongen! I tillegg viste han et par utsøkte, karakteristiske lange utspill i begge omganger. En stor finale og en eminent konklusjon på en utrolig debutsesong. Liverpools beste.

Trent Alexander-Arnold 7

En litt anspent åpning, men uten å gjøre store feil. Et knallhardt skudd like utenfor etter et drøyt kvarter, og Trent viste godt og meget viktig sikringsspill like etter. Glimrende blokkering mot Alli noen minutter etter pause. Cornerne var riktignok ikke på toppnivå i kveld. Men en totalt sett god kamp av den lokale 20-åringen!

Joël Matip 9

En stor kamp i midtforsvaret. Åpnet med noen flotte taklinger som satte standarden. Var riktignok heldig som slapp kort mot Kane tidlig, men det påvirket ikke Matip som stadig vekk stakk ut en viktig fot og stoppet angrep. Noen enorme blokkeringer, og det kom også noen fine pasninger fremover og ut på venstrekanten. Generelt solid i lufta, men tapte enkelte dueller. Likevel en gjennomført strålende finale av Joël!

Virgil van Dijk 9

Kongen av forsvaret holdt Spurs-angrepet i sjakk og viste noen glimt av det tilsynelatende kun han klarer. En enorm involvering og takling da han løp opp Son og stoppet en kjempesjanse imot, og Virgil hadde full kontroll i duellene med Kane. Enkelte ganger før pause ble han dratt ut av posisjon, men en stor finale av stoppervindunderet. For en spiller!

Andy Robertson 8

Opp og ned på venstresiden, men fordi Liverpool ikke hadde ballen mest var det samtidig tydelig at Robbo spilte i en noe mer defensiv rolle enn normalt mot et lag som forsøkte å utnytte kantene. Men der gjorde han det bra og slapp ikke Spurs ofte til. Fremover hadde han noen eminente innsvingere i begge omganger, pluss et par mindre presise. Godt skuddforsøk etter en drøy halvtime, og en enda bedre prestasjon da han stoppet et Spurs-angrep mot tre stykker i 2. omgang. Flott avslutning på en helt glimrende sesong!

Fabinho 7

Iskald med ballen under press, flink til å stadig posisjonere seg riktig og gjorde det ofte svært vanskelig for Spurs sentralt. I enkelte perioder var det samtidig litt vanskelig da Spurs hadde ballen mye, og det var ekstra mye rom å dekke, men Fabinho slapp dem ikke til all verden og leverte som anker.

Jordan Henderson 7

Kapteinen jobbet som alltid bra, var energisk og tøff i duellene og dirigerte, men hadde også noen gode initiativ med ballen. Det manglet litt på avleveringene, og han ble litt borte i perioder, men han trådte til da det så ut som om han var sliten og var en viktig brikke da Spurs presset på mot slutten.

Georginio Wijnaldum 6

Ikke nederlenderens beste kamp, men den gode jobbinga gjorde at han ofte dekket rommene rundt spesielt Eriksen og Sissoko, og stengte noe av det skumle området. Ble tidvis med ut på venstrekanten da Liverpool hadde ballen, dog uten å markere seg stort. Ut for Milner etter en drøy time.

Mohamed Salah 7

Fra marerittet i Kiev beholdt Salah roen og tok virkelig vare på sjansen da han hamret straffen i mål før to minutter var passert. God i oppbyggingen, sterk i de fysiske duellene, men en del upresise avslutninger som virket litt forhastet. Som kontringsvåpen bidro han sterkt til å lette på trykket mot slutten og var alltid en trussel.

Roberto Firmino 5

Det var noe usikkerhet i om spissen skulle starte etter å ha slitt med skade en god stund, men han ble valgt etter å ha gjennomført finaleforberedelsene. Likevel var det en Firmino som ikke var seg selv i Madrid. Riktignok løp han mest av de røde før pause, men uten å være toneangivende eller særlig involvert. Det fortsatte nokså likt i 2. omgang, og brassen ble tatt av etter 58 minutter.

Sadio Mané 8

Liverpools beste fremover på banen. Tok initiativ fra start og skaffet straffe etter bare 23 sekunder. Spilte med senkede, men var likevel veldig energisk og tent for anledningen – i hvert fall i de fleste periodene. Vartet opp med et par lekre detaljer, parkerte noen Spurs-spillere enkelte ganger etter pause og lot ikke londonerne hvile. Stadig en trussel. Ut på tampen.

Joe Gomez

Inn i forsvaret helt på tampen. En skummel feil på midten som ga Spurs-angrep, men det endte uten farligheter – og i stedet var han tilbake for å klarere selv.

James Milner

Inn med energi på midtbanen i det 62. minutt. Kom til en brukbar avslutning som gikk utenfor, og bidro ellers med løpskraft og trakk etter hvert ut på høyresiden for å demme opp. En fantastisk mann å ha i stallen, og det så vi igjen prov på i kveld.

Divock Origi 8

Kom inn og fikk en drøy halvtime. Og selvfølgelig måtte superinnbytteren score, måtte han ikke? Satte fart i Liverpool-angrepet med energi og strakk i Spurs-forsvaret. Stadig på løp og en god tyngde i lufta, men det var på bakken at semifinalehelten nærmest drepte Spurs’ håp med den lekre avslutninga foran Liverpool-svingen. Best når det gjelder – for et halvår han har hatt! Ny kontrakt i vente!

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Tottenham HotspurLiverpool

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  LIVERPOOL HAR VUNNET CHAMPIONS LEAGUE! 

  Etter å ha fått en drømmestart på den første finaleomgangen, åpnet Liverpool svakt etter sidebyttet mot et Spurs-lag som tydelig hadde gjort noen taktiske justeringer i pausen og startet positivt. Rødtrøyene slet med å etablere spill og fortsatte i den urytmiske stilen. Så våknet laget etter hvert, etter å ha satt londonerne på prøve med en god kontring hvor man også endelig klarte å holde på ballen i god posisjon en liten periode.

  Det utviklet seg til å være en spillemessig svært jevn omgang, der Tottenham igjen var hakket bedre fordi Liverpool ikke presterte på sitt vante nivå. Begge lag kom til noen bra sjanser, og gjennom det siste kvarteret vartet Alisson opp med flere eminente som stoppet de hvitkledde. Men Liverpool øynet stadig kontringer, og det ga flere dødballer. En av dem endte med Origis glimrende dobling foran Liverpool-svingen!

  På overtid kom Tottenham til flere sjanser, men igjen sto Alisson og Liverpool-forsvaret i veien, og sørget for «clean sheet» også i Champions League-finalen! Heltene holdt unna i fem overtidsminutter og kan slippe jubelen løs! For en sesong, for et lag, for en prestasjon!

  LIVERPOOL ER BEST I EUROPA!

 2. Andre omgang

 3. Det er over!90'

  Liverpool vinner sitt sjette Champions League-trofé!
 4. You'll Never Walk Alone runger!90'

  Ett minutt igjen av tillagt tid, og You'll Never Walk Alone runger over stadion i Madrid!
 5. Strålende redning Heung-Min Son90'

  Son skyter fra skrå vinkel, Alisson ligger nede og redder godt.
 6. Rose skyter90'

  Danny Rose prøver seg med høyrefoten fra distanse. Den redder Alisson enkelt. Tre minutter gjenstår av den tillagte tiden.
 7. Fem lagt til90'

  Fem minutter blir lagt til i andre omgang.
 8. Defensivt bytte Inn: Joe Gomez (Ut: Sadio Mané)89'

  Mané går ut, mens Gomez kommer inn for å forsvare inn ledelsen.
 9. HAN GJØR DET IGJEN!! Målscorer: Divock Origi (Assist: Joël Matip)87'

  Origiiii dobler ledelsen!Liverpool vinner andreballen etter et hjørnespark. Matip finner Origi, som plasserer ballen mellom beina på Alderweireld og inn i det lengste hjørnet. Han er en mann for de store anledningene, Origi. 2-0 til Liverpool.
  GettyImages-1153093510.jpg
 10. For en sjanse! Heung-Min Son85'

  Corneren ender hos Son på bakerste, som er helt alene, men klarer å heade den over. Skulle scoret der, men ville blitt avblåst for offside uansett.
 11. God redning av Alisson! Christian Eriksen84'

  Eriksen prøver seg på å sette den i lengste, men Alisson ligger der og venter og slår til corner.
  GettyImages-1153093498.jpg
 12. Farlig frispark-posisjon83'

  Milner feller Rose, like utenfor 16-meteren. Farlig posisjon dette.
 13. Alli er ferdig Inn: Fernando Llorente (Ut: Dele Alli)81'

  Dele Alli går ut, Llorente kommer inn.
 14. Gode Spurs-sjanser! Heung-Min Son (Lucas Moura)80'

  Først fyrer Son fra distanse, og Alisson må gi retur. Den ender til slutt hos Moura, som får skutt. Den avslutningen er for svak, og Alisson kan holde ballen.
 15. Trippier finner Alli Dele Alli79'

  Kane vender spiller på lekkert vis. Ballen når fram til Trippier som slår inn mot Alli, som header over. Tottenham nærmer seg.
 16. Van Dijk stopper Son Virgil van Dijk76'

  Tottenham kontrer på en Liverpool-kontring. Det ser ut til at Son kommer seg forbi van Dijk, men nederlenderen får frem en fot og stoppet Son. Corneren som følger blir det ingenting av.
 17. Sissoko må gi seg Inn: Eric Dier (Ut: Moussa Sissoko)75'

  Erik Dier erstatter Sissoko, som har slitt med en skade de siste minuttene.
 18. Tottenham kommer igjen Dele Alli74'

  Son spiller ballen til Alli, som prøver seg på en frekk en ved å chippe over Alisson. Den er for svak, og brasilianeren har ingen problem med å plukke ballen.
 19. For en ball fra Alisson!72'

  Alisson slår en 70-meterspasning gjennom til Salah som kommer på en kontring. Egypteren slår tilbake til Mané, som ikke får avsluttet. Nydelig ball fra Alisson først.
 20. Tottenham presser71'

  To gode innlegg fra Tottenhams backer, det siste får Milner så vidt hodet på foran foten til Moura.
 21. Stor sjanse for Milner! James Milner68'

  Milner får skutt fra 16 meter.Mané leker seg med Spurs-spillerne, og avanserer fra midtbanen. Slår ballen til Salah, som legger tilbake til Milner på 16-meteren. Avslutningen hans sniker seg like utenfor, og Lloris står bare og ser på at den går ut.
 22. Tottenham sitt første bytte Inn: Lucas Moura (Ut: Harry Winks)65'

  Moura kommer inn!Harry Winks går ut. Uten tvil ett offensivt bytte fra Pochettino.
 23. Liverpool gjør sitt andre bytte Inn: James Milner (Ut: Georginio Wijnaldum)62'

  Milner kommer inn.Wijnaldum har gjort sitt, inn kommer Milner for å få kontroll på midtbanen.
 24. Van Dijk blokk Christian Eriksen61'

  Eriksen prøver seg fra langt hold, men skuddet blir blokkert av van Dijk.
 25. Origi kommer inn! Inn: Divock Origi (Ut: Roberto Firmino)59'

  Det ble med en liten time for Firmino i dag, som blir erstattet med helten fra Barcelona-kampen.
 26. Vertonghen header over58'

  Spurs får et par hjørnespark, det siste ender med en heading fra Vertonghen, godt over mål.
 27. Rose ligger nede Danny Rose56'

  Backen blir liggende nede etter å ha fått en smell i kneet. Han kommer seg raskt opp igjen.
 28. Stor Tottenham-sjanse! Dele Alli55'

  Alli får sjansen.En nydelig ball igjennom havner hos Alli, som får tatt imot ballen. Han får kontroll og skutt, men avslutningen blir blokkert av Alexander-Arnold. Stor mulighet.
 29. Liverpool nærme Mohamed Salah54'

  Salah kommer seg gjennom, og får skutt, men det blir blokkert av Alderweireld. Liverpool vinner høyt igjen, men Robertson sitt innlegg blir plukket av Lloris, like foran Mané.
 30. Fabinho skyter fra langt hold Fabinho53'

  Rett i klypene på Lloris.Fabinho får ballen på 30-35 meter, og prøver lykken. Ballen går via en Tottenham-spiller, og Lloris kan enkelt plukke den.
 31. Fantastisk jobb av Robertson! Andy Robertson52'

  Tottenham kommer på en kontring, og er fem mot fire i angrep. Ballen blir slått ut mot kant, men der er Robertson og får stoppet angrepet.
 32. Offside på Son Heung-Min Son50'

  Tottenham prøver seg på et frekt frispark i bakrom, men Son starter for tidlig og går i offside.
 33. Frisk åpning av Spurs48'

  Tottenham har åpnet friskt i andre omgang, men sliter med å få det til å stemme på den siste tredjedelen av banen.
 34. Andre omgang er i gang!46'

  Tottenham sparker i gang den andre omgangen! 45 minutter gjenstår, dersom det da ikke skulle ende med ekstraomganger og straffer.
 35. Pausereferat

  Det ble en rød drømmeåpning på finalen da Mané skaffet straffespark etter bare 23 sekunder i Madrid, og Salah hamret laget i føringen med et skudd midt i mål. Scoringen etter 01:48 er faktisk den nest raskeste scoringa i en Champions League-finale! Men etter ledermålet fremsto ikke Liverpool-laget som seg selv. Den typiske energien har manglet i den spanske junivarmen – gradestokken viste 33 like før avspark – og spillerne har slurvet med pasninger og avslutninger. Nå har heller ikke Spurs spilt på sitt beste, men vært hakket bedre i banespillet og sett stadig skumle – uten at noen av lagene har skapt all verden. Klopp har stått oppreist bortimot hele omgangen og ropt mye, og tyskeren har nok en del på hjertet i pausepraten.
 36. Første omgang

 37. Pause!45'

  Liverpool leder 1-0 til pause i Madrid!
 38. Eriksen langt over Christian Eriksen45'

  Eriksen får ballen i god posisjon, men avslutningen hans går langt opp på tribunen.
 39. To minutter lagt til45'

  På overtid.To minutter ekstra skal spilles i Madrid i første omgang.
 40. Vertonghen tilbake på banen41'

  Stopperen er raskt tilbake på banen igjen.
 41. Vertonghen ligger nede Jan Vertonghen40'

  Sliter med hånden ser det ut som. Tottenhams stopper får behandling etter at albuen hans treffer Wijnaldum i bakhodet. Ser ut til at det går fint.
 42. Robertson får godt treff! Andy Robertson38'

  Nesten for skotten!Matip finner Robertson med en fantastisk ball, og skotten setter fart. Han kommer helt fram til 16-meteren, og fyrer. Den redder Lloris godt til corner, som blir headet unna, før Salah fyrer langt over. God mulighet for Robertson først der!
  GettyImages-1153084817.jpg
 43. Henderson med flotte detaljer Jordan Henderson36'

  Et utspill kommer høyt mot kapteinen, som header den ned til seg selv, vender av en spiller og slår inn. Innlegget er dessverre for svakt, og går ut til utspill fra Lloris.
 44. Viktig fot! Joël Matip33'

  Matip redder Liverpool da han stopper en ball fra Sissoko i retning Son, som er på vei gjennom alene mot Alisson. Viktig fot fra Matip.
 45. Svakt slått30'

  Frisparket havner i helt ufarlig rom, og går ut til femmeter for Lloris.
 46. Mané får frispark29'

  Senegaleseren blir dyttet av Trippier, midt på Spurs sin banehalvdel. Kan bli farlig.
 47. Trippier holder seg til hodet25'

  Robertson sin hånd treffer Tottenham-spilleren i ansiktet. Pochettino er ikke fornøyd på sidelinjen, til tross for at laget fikk frispark.
 48. Ny avslutning22'

  Salah får seg forbi Vertonghen og skyter fra skrått hold i ubalanse. Spørst om han skulle sentret heller enn å skyte.
 49. Salah får skutt21'

  Salah og Firmino kombinerer i midten, og førstnevnte får skutt. Det blir blokkert til corner. Den blir bokset unna.
 50. Trent stopper Son20'

  Plutselig er Liverpool i ubalanse, og Son kommer nesten helt gjennom. Han blir derimot stoppet av Trent på vei igjennom. Kunne blitt svært farlig det der.
 51. Banestormer...19'

  En dame har tatt seg ut på banen, og det er derfor litt stopp i spillet. Kommer raskt i gang igjen.
 52. Arnold prøver seg Trent Alexander-Arnold17'

  Trent får ballen på distanse, og prøver seg. Får god trøkk på avslutningen, men den går like utenfor.
 53. Tottenham med mye ball16'

  Etter scoringen er det Tottenham som har hatt mye ball. De forsøker å spille langt, men lykkes ikke helt. Mangler litt tempo i bevegelsene, mens Liverpool ligger forholdsvis komfortablet defensivt.
 54. Matip for sent ute Joël Matip12'

  Joel Matip gjør det bra først i duell med Alli og Kane, men i en siste duell kommer han alt for sent inn i en takling på Kane. På grensen til gult, men han slipper unna.
 55. Hjørnespark til Liverpool11'

  Mané skaffer et hjørnespark i duell med Trippier. Trent slår inn, men Lloris og Tottenham får klarert.
 56. Son viser seg frem Heung-Min Son10'

  Son dribler seg gjennom Liverpool forsvaret inne i feltet, før Matip får klarert. Den ender hos Sissoko, som fyrer langt opp på tribunen. Tottenham har respondert bra på den tidlige scoringen.
  GettyImages-1153084790.jpg
 57. Liverpool klarerer6'

  Van Dijk gjør som han har gjort så mange ganger før, og stanger unna corneren.
 58. Liverpool presser høyt5'

  Liverpool står høyt og prøver å stresse Tottenham. De spiller seg flott ut, og vinner til slutt en corner.
 59. Drømmestart!!! Målscorer: Mohamed Salah2'

  Salah setter straffen!Midt i målet fra Salah, Lloris hopper til siden. Liverpool har virkelig fått en drømmestart på årets finale!!
  GettyImages-1153084002.jpg
 60. Straffe!!1'

  Liverpool får straffe etter 25 sekunder! Mané skyter den i hånda på Sissoko.
 61. Finalen er i gang!1'

  Liverpool sparker i gang matchen!
 62. Ett minutts applaus0'

  Det blir holdt ett minutts applaus til minne om den tidligere Arsenal og Sevilla spilleren José Antonio Reyes før avspark, etter at spanjolen omkom i en trafikkulykke tidligere i dag.
 63. Det nærmer seg avspark!0'

  Imagine Dragons holder åpningsshowet før avspark i Madrid. Det er rundt ti minutter til det hele sparkes i gang.
 64. Før kampen

  Liverpool og Tottenham møtes i Champions League-finalen denne lørdagskvelden. Avspark er klokka 21.00 på TV 2 og Viasat 4.

  Dette er første gang Spurs er i finalen, mens de røde jakter på sin sjette tittel. Forrige triumf kom som kjent i Istanbul for 14 år siden, og siden det har laget tapt to finaler – senest i fjor.

  Etter to eventyrlige semifinaler er det to lag stinne av selvtillit som barker sammen på Wanda Metropolitano, men Jürgen Klopps lag har muligens et lite psykisk overtak etter 2–1 over Spurs to ganger denne sesongen.

  Liverpool:Alisson; Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané.

  Benk: Mignolet, Lovren, Milner, Gomez, Sturridge, Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Brewster, Origi, Kelleher

  Tottenham:Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks; Alli, Eriksen, Son; Kane.

  Benk: Gazzaniga, Vorm, Sánchez, Foyth, Davies, Aurier, Dier, Walker-Peters, Wanyama, Lucas Moura, Lamela, Llorente

  En ny vri for denne kampen er at antall spillere på benken har steget fra 7 til 12. I tillegg kan lagene i kveld bruke en 4. innbytter etter ordinær tid – altså et ekstra bytte i de potensielle ekstraomgangene.

  Klopp har fått tilbake Roberto Firmino fra skade siden sist, og mangler dermed kun Naby Keïta. Mauricio Pochettino har også oppløftende skadenytt med Harry Kane tilgjengelig for første gang siden begynnelsen av april, samt Jan Vertonghen og Davinson Sánchez, som begge har slitt med skader i sesonginnspurten.


Skrevet av: Odd Sindre Tonning
Siste Til vår nyhetsoversikt
12.12.2019 kl 23:22

Viktig forsvarsspiller tilbake for Watford

Bunnlaget i Premier League har imidlertid flere skadeproblemer i forsvaret.

+
12.12.2019 kl 22:27

– Dette er en mulighet jeg aldri trodde jeg skulle få

Nigel Pearson er tilbake i Premier League og får en ilddåp på Anfield mot Liverpool på lørdag.

+
12.12.2019 kl 19:21

Liverpool dominerer ute i fotballens Europa

En god sesong i liga og cup setter sine spor.

+
12.12.2019 kl 18:10

«Bare legesjekken gjenstår før Takumi Minamino vil bli klar 1. januar»

Liverpool har hatt sin neste signering under oppsikt i seks år, før de beseiret andre klubber som Manchester United takket være sine kontakter.

+