– Uten manageren er dette umulig

Kapteinen hyller sjefen på kvelden hvor drømmen gikk i oppfyllelse.

2. jun 2019 kl 01.20 Marius Rabben

En tårevåt Jordan Henderson har akkurat fulgt i sporene til Steven Gerrard, Emlyn Hughes (2), Phil Thompson og Graeme Souness: Med kapteinsbindet på armen har han hevet det den mektige Champions League-pokalen over hodet i Liverpool-trøye.

– Dette er det beste som har skjedd i livet mitt utenom barna mine. Dette er det jeg har drømt om siden jeg var barn, sier 28-åringen til BT Sport.

– Jeg er så stolt over å være en del av denne fotballklubben. Jeg har vært her i lang tid nå, men å være kaptein er enda mer spesielt for meg. Dette her betyr alt for oss fotballspillere.

Liverpools fremgang under Jürgen Klopps ledelse har vært enorm. Tyskeren sa på sin første pressekonferanse at han forventet å ha vunnet noe «innen fire år», noe han senere har uttalt nok var på grunn at et antatt tidspress. Men nå har han og Liverpool klart det. Etter den rekordsterke 2.-plassen i ligaen er de røde nå europamestere for sjette gang.

– Skapt en helt spesiell garderobe

– Uten manageren er dette umulig. Det han har gjort siden han kom til denne klubben, har vært helt utrolig, sier Henderson.

– Ikke bare spillerne han har hentet inn har gjort denne stallen sterkere, men spillerne som allerede var her har han gjort bedre. Det er et så fantastisk samhold i gruppa, og han har skapt en helt spesiell garderobe.

– Alt av skryt, hyllest, må gå til manageren, legger kapteinen til.

Selv har Henderson vært i klubben siden 2011, og han tok over kapteinsbindet da Gerrard dro fire år senere. Gjennom tiden på Anfield har den sympatiske, hardtarbeidende landslagsspilleren måtte tåle kritikk, men han har aldri gitt opp. Og Klopp har hele tiden støttet ham.

– Slike øyeblikk er grunnen til at man holder på

– Jeg har bare forsøkt å gjøre mitt beste hver gang jeg har spilt fotball, hjelpe laget uansett hva. Det har vært tøffe tider, det har vært vanskelig i løpet av karrieren min, men jeg har holdt det gående, akkurat slik som dette laget har holdt det gående, og slike øyeblikk som dette er grunnen til at man holder på.

– Dette handler ikke om meg, at jeg løfter troféet. Det er selvfølgelig spesielt for meg, men det handler ikke om det. Det handler om denne fotballklubben, om disse spillerne, om denne manageren, og nå skal vi holde det gående og «kick on».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]