EFL Trophy-gruppene er trukket

Møter to League One lag og ett League Two lag i EFL Trophy.

12. jul 2019 kl 14.37 Odd Sindre Tonning

Før denne sesongen takket Liverpool for første gang ja til å ta del i EFL Trophy, en turnering for lag fra League One, League Two og noen utvalgte U21-lag fra høyere divisjoner.

Turneringen blir først spilt gruppevis, der 16 grupper à fire lag møter hverandre en gang. Gruppene ble i dag trukket, og Liverpool skal møte Accrington Stanley, Fleetwood Town og Oldham Athletic. De to førstnevnte spiller i League One, mens Oldham spiller på nivået under.

Mer press

I hver av de 16 gruppene blir ett invitert lag plassert, altså et akademi-lag. Det er lag fra «kategori 1-akademier» som får invitasjonen om å delta. Dette er første gangen Liverpool har takket ja til å bli med, fordi de ønsker at juniorene skal få prøve å spille med mer press på seg.

– Den åpenbare fordelen er at vi får spille mot voksne menn, noe som ikke skjer altfor ofte på U23-nivå, sa trener Neil Critchley til klubbens nettsideda det ble kjent at de hadde takket ja til invitasjonen.

– Å spille mot seniorer, menn, erfarne spillere, er annerledes. Å spille på stadioner, foran mange supportere, bringer frem det lille presset.

U21 lag ble invitert til å delta i turneringen for første gang i 2016, men ingen akademi-lag har enda klart å gå helt til topps i turneringen.

Finale på Wembley

I EFL Cup er det som vanlig tre poeng for seier og ett for uavgjort, men en annerledes vri enn i for eksempel Champions League er at det ved uavgjort blir straffesparkkonkurranse der vinneren får et bonuspoeng. Ettersom lagene bare møter hverandre en gang i gruppespillet, har akademilagene blitt plassert som bortelag i samtlige kamper.

Lagene på første- og andreplass avanserer til utslagsrundene. I runde 2 (16-delfinalen) og 3 trekkes kampene også regionalt, med gruppevinnerne som seedet. Man kan ikke møte lag fra samme gruppe i 16-delsfinalen.

Etter 8-delsfinalene er det tradisjonell, blind trekning. I hver runde frem til finalen er det straffekonkurranse som gjelder ved uavgjort, men i finalen, som blir spilt på Wembley, legges det også inn ekstraomganger først.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]