– Elsker hvert sekund

I fjor så han laget fra tribuneplass. Nå scoret Brewster to ganger mot Tranmere.

11. jul 2019 kl 23.14 Marius Rabben

Det har vært en mektig lang vei tilbake for Rhian Brewster etter kne- og ankelskaden i januar i fjor. Torsdag kveld startet 19-åringen for førstelaget i sommerens første treningskamp.

Tilliten fulgte han opp med to klassiske spiss-scoringer før pause.

– Det var godt å starte pre-season på en bra måte, sier han til LFCTV like etter kampen.

Brewster bekledde midtspissrollen på laget som startet 1. omgang mot Tranmere Rovers.

To mål og én assist

Etter å ha vært involvert i oppbyggingen så han James Milners innlegg fra venstre passere etter 38 minutter, men fra motsatt side sendte Harry Wilson ballen inn igjen. Sentralt i boksen headet Brewster inn 2–0.

Sekunder før pausen på Prenton Park la han på til 3–0 da han var årvåken på en retur fra keeper.

Angriperen noterte seg også for en målgivende på 1–0-scoringen til Nathaniel Clyne.

– Jeg mener laget spilte veldig bra i begge omganger, og det var selvfølgelig godt å få to scoringer og én assist, fortsetter Brewster.

Ikke med i fjor

Som resten av startelleveren ble han byttet ut i pausen. Ingen spilte mer enn 45 minutter.

– Totalt sett syntes jeg laget i både 1. omgang og 2. omgang spilte veldig bra, gjentar han.

Kontrastene fra fjorårets oppkjøring er enorme for tenåringen.

– På denne tiden i fjor var jeg skadet og så laget spille mot Tranmere her fra tribuneplass, og nå spiller jeg selv. Det er rart hvor mye som kan endres på et år.

– Jeg elsker hvert sekund av pre-season. Misforstå meg rett, for det er kjempehardt, men jeg vil heller være utpå banen enn i behandlingsrommet. Jeg tar hvert øyeblikk som de kommer, og det er veldig godt å være tilbake.

Etter pause på Prenton Park la Curtis Jones på til 4–0 etter 53 minutter, før Brewsters innbytter, Divock Origi, som var lagkaptein i 2. omgang, satte inn 5–0 etter timen.

Juniorspissen Bobby Duncan fastsatte sluttresultatet til 6–0 etter 67 minutter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]