Full kontroll på Prenton Park

Liverpool dominerte i sommerens første treningskamp.

Det ble en komfortabel og bunnsolid start på sommerens treningskamper med 6–0 over Tranmere Rovers på Prenton Park.

Clyne scoret ledermålet på flott vis tidlig, før to typiske spissmål av Brewster ga 3–0 til pause. I 2. omgang økte Jones etter et Woodburn-innlegg, og Origi feiret kontraktforlengelsen med en flott scoring. Så fastsatte Duncan sluttresultatet fra kloss hold.

Liverpool dominerte kampen fra start til slutt, men Tranmere fikk ballen i nettet i 2. omgang. Dommeren annullerte imidlertid for en hårfin offside. En totalt sett god og karakteristisk rolig gjennomkjøring, der reservekeeper Atherton kom innpå i angrepet for en skadet Glatzel det siste snaue kvarteret.

Nå venter en kamp mot Bradford City på søndag, så går turen til USA.

67
Målscorer: Bobby Duncan (Assist: Paul Glatzel)Duncan i målprotokollen!

Flott forarbeid av Hoever som kommer seg opp og frem høyresiden før han spiller inn sentralt. Der er en feilvendt Glatzel så vidt borti ballen og slipper den videre til spisskollega Duncan, som takker for muligheten og setter inn 6–0 fra kloss hold.

60
Målscorer: Divock Origi (Assist: Joël Matip)Kjempescoring av Divock!

En utsøkt ball fra Matip blir tatt ned elegant av Origi i bakrommet. Plutselig er han alene med keeper, og angriperen er iskald når han drar av keeperen og setter ballen lavt i mål. En herlig måte å feire den nye kontrakten på!

53
Målscorer: Curtis Jones (Assist: Ben Woodburn)Curtis med det fjerde!

Origi sendes ned mot dødlinja på høyresiden, vender opp og finner Woodburn, som er umarkert på vei inn i boksen. Med god tid slår han et utsøkt innlegg til Jones på bakre stolpe, og avslutningen er nådeløs. Nok et flott Liverpool-mål!

6
Målscorer: Nathaniel Clyne (Assist: Rhian Brewster)Hamrer inn ledermålet!

Herlig scoring!

Gomez avanserer med ballen inn på Tranmeres halvdel og slipper den til Brewster på 25 meters hold. Angriperen finner Clyne til høyre i boksen, og høyrebacken banker inn 1–0 på flott vis høyt i mål.

38
Målscorer: Rhian Brewster (Assist: Harry Wilson)Stanger inn 2-0!

Milner kommer seg ned mot dødlinja på venstresiden i boksen og legger lavt inn. Ballen går helt igjennom til Wilson på motsatt side. Han legger inn på direkten, så vidt via en Tranmere-spiller, og Brewster står riktig plassert rett foran mål og header glimrende inn kveldens andre.

45
Målscorer: Rhian BrewsterEnda en fra Brewster!

Milner skyter hardt fra 16-meteren, og Tranmeres keeper må gi retur. Der dukker Brewster opp som en vaskeekte spiss og setter enkelt inn 3–0.

10
Yasser LarouciNesten dobling!

Den unge backen Larouci får en enorm mulighet etter pasning fra Lallana. Debutanten kommer helt fri i boksen, men klarer ikke å overliste Tranmere-keeperen fra kloss hold.

Før kampen

Vi har dessverre et problem med publiseringsverktøyet som påvirket starten på live-oppdateringen, og beklager dette.

Det er duket for sommerens første Liverpool-kamp – bare fem dager etter oppstarten av årets pre-season.

Liverpool møter naboklubben Tranmere Rovers på et utsolgt Prenton Park, der de rødes U23-lag har spilt hjemmekamper de siste sesongene. Avspark er kl. 20.30 torsdag kveld på TV 2 Sport Premium og LFCTV.

Liverpool bytter ut hele startelleveren i pausen:

1. omgang: Mignolet; Clyne, Phillips, Gomez, Larouci; Oxlade-Chamberlain, Milner, Lallana; Kent, Wilson, Brewster.

2. omgang: Jaroš; Hoever, Matip, Johnston, Lewis; Fabinho, Jones, Woodburn; Duncan, Glatzel, Origi.

I tillegg sitter Atherton på benken som keeperreserve.

Nå har Champions League-vinneren en redusert stall grunnet landskamper i sommer. Det betyr at Salah, Mané, van Djik, Alisson, Firmino, Henderson, Keïta, Alexander-Arnold, Robertson og Wijnaldum ikke er med.

Sommerens foreløpig eneste kjøp, Sepp van den Berg, kommer heller ikke til å spille fordi 17-åringen venter på FIFA-klarering etter overgangen fra PEC Zwolle.

Shaqiri er tilbake fra ferie, men ute med en leggskade.

Mignolet returnerte fra ferie først i formiddag, men er med i kamptroppen mot Tranmere. Det samme er Origi, som var tilbake i begynnelsen av uka og har skrevet under på en ny kontrakt, men ikke Lovren, som heller sikter på å spille mot Bradford City på søndag.

Møtet med Tranmere i kveld er den første av to gjennomkjøringer på engelsk jord før turen går til USA etter Bradford-kampen søndag. I statene venter langt tøffere motstand med kamper mot Borussia Dortmund, Sporting CP og Sevilla.

1Avspark!

Sommerens første treningskamp er i gang.

5Innlegg mot Brewster

Wilson legger inn, men Tranmere-forsvaret klarerer.

6

10

19Mer fra venstresiden

Igjen er Larouci involvert på venstresiden. Keeper Davies bokser unna et hardt innlegg.

38

41Rød kontroll

Liverpool styrer banespillet og har full kontroll på det som skjer utpå Prenton Park.

45Pause!

Dommer Mike Dean, som er selverklært Tranmere-supporter, legger ikke til noen ting og blåser av for pause.

45

Pauserefereat

Liverpool har levert en solid åpningsomgang i sommerens pre-season og leder fortjent 3–0 halvveis.

Larouci har vært frisk på venstresiden, og med sine to mål har Brewster vist glimt av potensialet sitt. Tranmere har vært frempå noen få ganger, men ikke truet Mignolet nevneverdig. Nærmest var de da Gomez trådte til med en god blokkering og avverget et skudd på mål. De røde har som ventet hatt ballen klart mest og skapt noen brukbare sjanser i tillegg til målene.

Nå skal Jürgen Klopp bytte ut hele laget til 2. omgang.

462. omgang i gang

Med ny ellever på banen er Liverpool i gang med de siste 45 minuttene.

48Origi med kapteinsbindet

Liverpool-spissen er lagets kaptein i 2. omgang.

49Rolige åpningsminutter

Liverpool styrer fortsatt spillet, men det går ikke spesielt fort utpå her nå.

53

60

66
Tranmere
67

70Tranmere-scoring annullert

Vertene scorer fra skrått hold ved Walker-Rice, men assistentdommeren er oppe med flagget for offside.

72
Paul GlatzelGlatzel må av banen

Den unge spissen Glatzel fikk en liten trøkk tidligere i omgangen, og etter å tilsynelatende å tråkket feil mens han presset Tranmere-keeperen tar han nå telling. Tenåringen får assistanse på gresset og halter av banen. Liverpool har bare en keeper igjen på benken, så her må de røde avslutte med ti mann.

75Atherton gjør seg klar på sidelinja!

Daniel Atherton er egentlig keeper, men får faktisk de siste minuttene som innbytter for Glatzel. Nå forbereder han seg på å komme innpå.

78
Inn: Daniel Atherton (Ut: Paul Glatzel)Målvakt i angrepet!

Nå kommer byttet: Atherton sendes inn med et stort smil om munnen.

82Alt handler om de røde

Som godt som hele spillet foregår på Tranmeres halvdel nå, og Liverpool, som dominerer ballinnehavet, leter stadig etter nye målsjanser.

85
Tranmere
87Gode involveringer

Keeperen i angrepet har på ingen måte gjort seg bort, og nå gjenvinner han ballen etter et sugende løp. Hoever er også ofte involvert på høyresiden, mens Origi, etter Athertons innhopp, oftere ligger i en midtbane-posisjon og dirigerer. Han trekker ut til venstre når spillet åpner seg mer opp.