Ryan Kent

Midtbane

DatoTypeKampHB

Status

Solgt til Rangers

Ryan Kent kom til Liverpool som U7-spiller, og har gått gradene i klubben via U18 og U21.

Kent er en rask ving, som kan spille både på venstre og høyre side, og også bekle rollen bak en spiss. Han har spilt landskamper for England U18 og U20.

10. september 2015 ble Kent lånt ut til Coventry til januar 2016. Den 2. januar returnerte han til Liverpool.

8. januar 2016 fikk han sin debut da Liverpool spilte 2-2 mot Exeter i FA-cupens tredje runde.

I sesongen 2016-17 var Ryan Kent på lån hos Barnsley i Championship, hvor han spilte 47 kamper (44 i ligaen) og gjorde 3 mål.

Etter en god preseason der han spilte i sju av førstelagets åtte treningskamper sommeren 2017, skrev Kent under på en ny langtidskontrakt med Liverpool den 10. august 2017. Ifølge den velinformerte journalisten Paul Joyce var dette en femårskontrakt.

Den 31. august ble Kent lånt ut til SC Freiburg i Bundesliga. Det var meningen at låneoppholdet skulle gjelde for hele sesongen, men etter bare seks kamper for Bundesliga-klubben i første halvdel av sesongen ble lånekontrakten terminert i januar 2018 og Kent returnerte til Liverpool. Bare noen dager senere ble Kent lånt ut på nytt, denne gang til Bristol City i The Championship. Heller ikke låneoppholdet hos The Robins ble noen suksess, og Championship-klubben måtte betale Liverpool en kompensasjon på en halv million pund fordi Kent ikke ble benyttet hyppig nok.

22. juli 2018 ble Kent klar for et sesonglangt utlån i Rangers, der han gjorde det veldig bra. Under Steven Gerrards ledelse spilte han 50 kamper fra start og scoret seks mål, og ble kåret til årets unge spiller i Skottland.

Ryan Kent har fart og driv, og kan også gjøre kremmerhus i motstanderens nett. Han ble årets unge spiller i skotsk Premier League forrige sesong, som forteller om bra nivå og ikke minst en tøffhet som er viktig i britisk fotball. Har allsidighet til å kunne spille i alle posisjoner i en fremre treer, eller bak en spiss.

Etter året i Skottland var Kent imidlertid klar på at han ikke ønsket flere utlån, og etter en lang sommer med usikkerhet ble Rangers og Liverpool enige om en permanent overgang helt på tampen av det internasjonale overgangsvinduet.

Dermed skal Kent spille videre for Glasgow-klubben under Gerrard, og Liverpool får 6,5 millioner pund for overgangen. Summen kan stige med ytterligere 1 million pund. Liverpool får også 20 prosent av et eventuelt videresalg.