Bobby Duncan

Angrep

Status

Solgt til Fiorentina

Da Bobby Duncan kom til Liverpool før forrige sesong var det ikke uten overskrifter. Ikke bare hadde han tidligere skrevet historie ved å score hattrick mot Brasil i en landskamp, han kom fra Manchester City og var søskenbarnet til Steven Gerrard.

Landskampen var for England da han som 15-åring nettet tre ganger borte mot Brasil i en U16-landskamp.

Bobby valgte å forlate City og skrev sin første proffkontrakt for Liverpool som 17-åring i august i fjor, da han har vært Liverpool-fan siden barndommen. Det ble en fin første sesong i helrødt med 30 scoringer i liga og cup for Liverpool U18, inkludert som toppscorer i seriespillet med 18 fulltreffere på 20 kamper fra start. En av hans største øyeblikk var da han dunket inn utligningen mot sin tidligere klubb Manchester City i finalen i den nasjonale juniorcupen. Det susende langskuddet som gikk inn betød 1-1 like før slutt og Liverpool skulle ende opp med å vinne på straffespark-konkurranse.

Scouseren er en energisk spiss med lavt tyngdepunkt, og en kraftfull og presis venstrefot. Tyngdepunktet er lavt, han er bra på hodet til tross for beskjedne 175 cm, og gleden over å score mål er uomtvistelig. Robbie Fowler er blitt nevnt når det snakkes om type spiller. Han er en fighter som er god til å vinne ballen på motstanderens halvdel.

Duncan var også med førstelagstroppen i de første kampene under årets pre-season, inkludert mot Tranmere hvor han scoret et mål i 6–0-seieren. Han fikk også være med til USA, selv om 18-åringen nok i første rekke er ment som en som denne sesongen skal spille seg inn på Liverpool U23.

I uka før det internasjonale sommervinduet 2019 stengte, gikk Duncans agent, Saif Rubie, til angrep på Liverpools klubbledelse med sportsdirektør Michael Edwards i spissen, og sa at spilleren ikke var fornøyd og ønsket seg bort.

Etter avslag på låneforespørsler fra danske FC Nordsjælland og italienske Fiorentina, kom sistnevnte med et nytt bud på tampen hvor en permanent overgang verdt 2 millioner pund (inkl. klausuler) ble godtatt. Uten den nevnte Rubie med på forhandlingene, men heller agenten som representerte spilleren da han ble klar for Liverpool, Rob Segal, ble partene enige om en løsning.

Mandag kveld 2. september, noen få timer før vinduet stengte, kom bekreftelsen på at 18-åringen var solgt og hadde skrevet under på en treårskontrakt med Fiorentina.