24.Rhian Brewster

Angrep

DatoTypeKampHB
05.01.20 FALiverpool - Everton1079'
30.10.19 EFLLiverpool - Arsenal55(5-4 str.)24'
25.09.19 EFLMK Dons - Liverpool026

Status

Solgt til Sheffield United

På Liverpools akademi på Kirkby har Brewster imponert siden han kom til klubben fra Chelsea i 2015. Brewster valgte Liverpool fordi mulighetene for spill på førstelaget er større i Anfield-klubben.

Allerede som 16-åring ble Brewster invitert til å trene med førstelaget på Melwood. Brewster skal da raskt ha blitt lagt merke til av Jürgen Klopp.

Unggutten scoret også hattrick i en treningskamp bak lukkede dører mot Accrington Stanley i november 2016, med Klopp som tilskuer.

Brewster scoret i sin debut for Liverpool U23, mot Ipswich Town den 22. januar 2017.

Han satt på benken for førstelaget for første gang i hjemmekampen mot Crystal Palace den 23. april 2017, men kom ikke innpå.

Da sesongen ble avsluttet med kamp mot Sydney FC i Australia foran 73.000 tilskuere kom han på banen for Daniel Sturridge.

Våren 2017 vant Spania U17-EM i Kroatia. Brewster skjøt straffe som Englands nummer to. Straffen var knallhard, men gikk dessverre for unggutten via innsiden av stolpen og ut. England bommet også på sin neste straffe, og dermed vant Spania straffesparkkonkurransen 4-1.

I 2016-2017-sesongen spilte Brewster mest på Liverpools U18-lag, og scoret da 5 mål og hadde fire assist på elleve kamper. I tillegg scoret han tre mål og hadde en assist på sine åtte kamper for Liverpool U23.

I oktober 2017 ble Rhian Brewster toppscorer i VM for England U17, da de vant mesterskapet. Brewster sendte England til semifinale med hattrick mot USA, og fulgte så opp med hattrick mot Brasil i semifinalen, og scoret også Englands første mål i finalen mot Spania. I mesterskapet scoret han til sammen åtte mål.

17 juli 2018 signerte han sin første profesjonelle kontrakt med klubben, da han undertegnet på en femårskontrakt.

Etter premieutdelingen i Madrid kunne en se en glisende Rhian Brewster med sin medalje hengende foran på brystet, som et bevis på at han var med i troppen til Liverpool FC da Champions League ble vunnet. Målhungrig og selvsikker, og en spiss som kan avslutte både med føtter og hode, virker han å ha overbevist Jürgen Klopp om at han kan være en kommende mann for de røde. En utpreget målscorer er han en noe annen type enn de andre angriperne i troppen.

Lånt ut til Swansea fra 7. januar 2020 og ut sesongen, etter ta han hadde startet to og kommet inn i en kamp for Liverpool i første del av sesongen.