Adam Lewis

Forsvar

DatoTypeKampHB
04.02.20 FALiverpool - Shrewsbury Town1076.83

Status

Utlånt til Newport County sesongen 2023/24

Adam Lewis er en anvendelig spiller som både kan spille venstreback, sentralt i forsvaret og på venstresiden på midtbanen.

Adam Lewis er en lokal spiller som har gått gradene helt fra U6-nivå. Han har spilt på fire ulike U-landslag for England og gikk på Rainhill High School som mange av Liverpools unge spillere. Adam var kaptein på U18-laget med Steven Gerrard som trener og tok også steget inn på U23-laget på den tiden. Han skrev en profesjonell kontrakt med klubben i desember 2017 og forlenget denne i februar 2019.

Scouseren spilte fast på U23-laget i 2018/19 og ble flyttet opp til Melwood. 

Adam har et meget pålitelig venstreben, som bidrar til at han er noe av en dødballspesialist. Han er i tillegg en ledertype som er flink til å legge negative tanker bak seg. 

Etter en skadeperiode fikk han førstelagsdebuten i FA-cupseieren over Shrewsbury i februar 2020.

Den 13. juli 2020 signerte scouseren en ny langtidskontrakt med Liverpool.

I 2020/21-sesongen var Lewis utlånt til franske Amiens i første halvdel av sesongen. Låneoppholdet i Frankrike ble imidlertid mislykket, og han fikk bare ni kamper for den franske klubben før kontrakten ble terminert i januar. Etter det mislykkede oppholdet i Frankrike ble han i januar 2021 utlånt til Plymouth Argyle. Der fikk han 20 kamper og scoret ett mål. 

Den påfølgende sesongen, 2020/21, ble han lånt ut til skotske Livingston. Dessverre for Lewis måtte utlånet avbrytes grunnet et brudd i foten, akkurat da han hadde etablert seg i laget. 

I 2022/23-sesongen ventet et nytt utlån på Lewis, denne gang i League Two-klubben Newport County. Scouseren spilte 28 kamper, scoret ett mål og leverte seks målgivende for laget. Han sto med fire målpoeng på de seks siste kampene da en hamstringskade gjorde at han måtte returnere til Liverpool allerede i slutten av februar. 

Sesongen 2023/24 skal Lewis tilbringe på lån i Newport County, hvor han hadde stor suksess før skaden.