51.Ki-Jana Hoever

Forsvar

DatoTypeKampHB
04.02.20 FALiverpool - Shrewsbury Town1066.82
17.12.19 EFLAston Villa - Liverpool5082'7
25.09.19 EFLMK Dons - Liverpool0269'90'7
07.01.19 FAWolverhampton - Liverpool216'6

Hoever ble hentet fra Ajax U17 i sommer og startet sin Liverpool karriere for Liverpool U18. Der imponerte han stort og ble i november flyttet opp til Liverpool U23.

Ki-Jana fikk sin debut fra start for Liverpool U23 mot Everton U23 25. november, og fikk ros fra manager Neil Critchley etter kampen.

Etter skadene på Joe Gomez og Joel Matip, ble han hentet inn i førstelagstroppen og trente på Melwood. Jürgen Klopp er veldig imponert:

– Han er en ung fyr med en utrolig selvtillit, og han er en veldig god spiller på toppen av det hele, så det er hyggelig. Det er kult at jeg får se ham trene hver dag nå.

– Han er så absolutt en for fremtiden, men jeg vet ikke når fremtiden starter for ham. Men han trener med oss, og har lært mye. Han blir stadig bedre, og mye vil skje av seg selv. Han er et hyggelig bekjentskap for de neste månedene og årene.

Litt av fremtiden kom allerede i januar da Gomez og Matip var skadet, og Ki-Jana Hoever var på benken til 3. runde i FA-Cupen mot Wolves. Det var gått mindre enn seks minutter da Dejan Lovren måtte kaste inn håndkleet, og den da 16 år gamle Hoever ble tidenes yngste spiller for Liverpool i FA-Cupen. Riktignok tapte Liverpool kampen 2-1 og ble slått ut, men den uvanlige midtstopperduoen med Fabinho og Ki-Jana Hoever var blant de som kom best fra oppgaven. Unggutten viste stor ro, selv om det uvanlig høye tempoet bidro til at et og annet fremspill ikke var av vanlig kvalitet.

Trolig ligger hans beste sjanser på høyrebacken, hvor han også bedre får utnyttet sin offensive legning. Han kan være en spiller som får flere sjanser i spesielt de nasjonale cupene, allerede kommende sesong.