Raphael Honigstein om Thiago-linken: – Liverpool ønsker å gjøre alt etter boka

Liverpool vil gå frem på riktig måte for å hente playmakeren som selv ønsker seg til Anfield, men trolig må de kvitte seg med noen før Thiago Alcântara kan få rom i stallen.

20. aug 2020 kl 14.58 Øystein Tronstad

Mens tyske Bild har kjørt hardt på at det vil kunne komme Thiago-nyheter etter at Champions League er over, så er den respekterte journalisten Raphael Honigstein klar på at Liverpool ikke vil tråkke tyskerne på tærne.

– Det er ikke en done deal, forhandlingene kan begynne kun etter Champions League. Liverpool ønsker å bli sett for at de gjør alt etter boka, og det er derfor vi ikke har sett noen offisielle bekreftelser om at de er i forhandlinger om han. Men, det er mulig, sier tyske Hongstein til BT Sport.

Søndag spiller den tyske storklubben finale mot Paris Saint-Germain. Thiago spilte 24 kamper for seriemesteren i Bundesliga.

Hvem må eventuelt ut?

I tillegg så er spillerlogistikken slik at det er kamp om plassene sentralt i Liverpool. Blant Jürgen Klopps midtbanemenn så er kaptein Jordan Henderson, Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keïta og James Milner ikke for salg, ifølge The Times. Sistnevnte vil ikke ha noen verdi på overgangsmarkedet på grunn av alderen, men er og en viktig bidragsyter i garderoben.

I den gruppa ble Henderson og Ox benyttet mest med 30 ligakamper sist sesong. Fabinho like bak med 28. Milner og Keïta hadde 22 og 18 av ulike grunner.

Klubben har i tillegg yngre krefter som Curtis Jones (seks ligakamper forrige sesong) klare til å fylle rommet etter Adam Lallana (15 ligakamper for Liverpool) som dro sørover til Brighton.

HAR TOGET GÅTT: Etter utlån i Crewe, Hull, Derby og Bournemouth så kan det se ut til at Liverpool-karrieren går mot slutten for 23-årige Harry Wilson.

HAR TOGET GÅTT: Etter utlån i Crewe, Hull, Derby og Bournemouth så kan det se ut til at Liverpool-karrieren går mot slutten for 23-årige Harry Wilson.

Hvem kan Liverpool få noe for?

Da gjenstår Xherdan Shaqiri (7 ligakamper), Georginio Wijnaldum (37 ligakamper), Marko Grujić (29 ligakamper for Hertha BSC) og Harry Wilson (31 ligakamper for Bournemouth).

For de to sistnevnte så skal det være uaktuelt for Liverpool å låne dem ut en sesong til. Enten blir de eller så drar de permanent.

Grujić

24-åringen har vært på vellykkede utlån i Tyskland og skal ha flere beilere der og i Italia, men ingen har så langt vært interesserte før de røde senker sin verdivurdering fra £20 millioner. Ifølge tyske Bild så har han kjøpt hus i Berlin.

Serberen er for tiden med Liverpool på treningsleiren i Østerrike hvor Jürgen Klopp skal ønske å se nærmere på han. Grujić har kontrakt til 2023.

HVA SKJER MED SHAQ: Sveitseren i striper i Stoke City før han fikk helrød drakt sommeren 2018.

HVA SKJER MED SHAQ: Sveitseren i striper i Stoke City før han fikk helrød drakt sommeren 2018.

Wijnaldum

29-åringen er fortsatt en nøkkelspiller for Klopp, og kun Trent, van Dijk og Firmino ble benyttet oftere i tittelsesongen. Sesongen før var det kun fem mann med flere kamper.

Men kontraktsituasjonen hans er fortsatt ikke avklart. Fortsetter det sånn kan han forlate Liverpool gratis neste sommer. Gini koster £25 millioner da han ble hentet fra Newcastle sommeren 2016.

En ny vending kan skje etter at Ronald Koeman ble presentert som Barcelona-trener. Katalanerne ser etter ny energi på midten er både Ivan Rakitić 32, Sergio Buseuets 32 og Arturo Vidal 33 på tampen av karrierene sine på Camp Nou.

Koeman har ledet det nederlandske landslaget med van Dijk og Wijnaldum siden 2018, og skal følge med på situasjonen rundt Liverpool-spilleren. 

Shaqiri og Wilson

Duoen har vist tidligere at de duger i Premier League og kan være aktuelle for flere klubber i England. For sistnevnte så er også flere klubber i Championship nevnt.

Wilson ble, i likhet med Trent Alexander-Arnold, hjemme på Merseyside da resten av laget reiste ned på treningsleir i Østerrike. Begge skal slite med mindre småskader og vil snart være klare for spill igjen. Det kan gi Liverpool mulighet til å forhandle en overgang for den walisiske landslagsspilleren som de skal ønske rundt £20 millioner for. 

23-åringen skrev ny femårsavtale med Liverpool sommeren 2018, før han gikk til Frank Lampards Derby på utlån. Wilson vet hvor målet står og gjorde syv mål på 14 kamper for Hull i 2018, i Derby ble det 18 på 49 og sist nå i Bournemouth ble det syv på 35 i Premier League.

De røde betalte £13,5 millioner for Shaqiri for to år siden og han signerte da en femårskontrakt. Sveitseren er en av dem som kan gi bedre avkastning og en sum nærmere £25 millioner er nevnt.

Skader gjorde at det ikke ble flere opptredener for Shaq som i debutsesongen spilte 24 kamper for Liverpool. Fra Østerrike uttalte han:

– Det er alltid frustrerende å være skadet og ikke kunne spille, men jeg ser frem mot denne sesongen. Jeg vil forsøke å hjelpe laget så godt jeg kan, forhåpentligvis kan jeg spille som i min første sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]