Troverdig journalist:– Gini vil ha fire år, men kontraktstilbudet han har fått er kortere enn det

Simon Hughes forklarer hvorfor Liverpool sliter med å forlenge Wijnaldums avtale.

2. sep 2020 kl 17.23 Jens Hapnes Rege

Ryktene om at Gini Wijnaldum kan forlate Liverpool avtar ikke, og etter at hans tidligere landslagssjef Ronald Koeman ble ansatt i Barcelona har flere og flere aviser begynt å linke den allsidige midtbanespilleren til det spanske storlaget. 

Koeman skal være en stor fan av den rutinerte nederlenderen, og skal etter sigende ha gjort det til en prioritet for klubben å hente ham. 

Simon Hughes, som har gode kilder innad i klubben, diskuterte fremtiden til Wijnaldum i The Athletics siste Liverpool-podcast.

Vil unngå Can-situasjon 

– Det hadde vært vanskelig for klubben dersom spilleren hadde skapt problemer - det har ikke skjedd i denne situasjonen. Wijnaldum er profesjonell og er godt likt i garderoben, innleder Hughes.

– Liverpool er stolte over forretningsmodellen sin - det de selger legger de tilbake i klubben. De har allerede mistet en spiller gratis de siste årene, Emre Can, som vanligvis ville blitt solgt for to eller tre ganger så mye som det de betalte. 

– De brukte 40 millioner på å erstatte ham med Fabinho, men jeg tror Liverpool hadde solgt han sommeren før dersom tilbudene hadde vært der, mener Hughes.

SPESIELL SITUASJON: Wijnaldum er en av Klopps viktigste spillere, men sliter allikevel med å komme til enighet med klubben.

SPESIELL SITUASJON: Wijnaldum er en av Klopps viktigste spillere, men sliter allikevel med å komme til enighet med klubben.

Vrien alder

– Han er i en vanskelig alder for å forhandle en kontrakt. Han er 29, og det jeg har blitt fortalt er at Gini vil ha fire år, men at kontraktstilbudet han har fått er kortere enn det. 

– Han er fjerdekaptein i Liverpool og er en av de viktigste seniorspillerne. Det har vært avstand i forhandlingene over lang tid, og de har tillatt at kontrakten har gått inn i det siste kontraktsåret. 

Hughes skryter av Wijnaldums kvalitet og forklarer at han ikke er like lett å legge merke til som de andre stjernene i laget, men sier at det kan gi mening å selge nederlenderen dersom Thiago erstatter ham. 

– Liverpool har ikke råd til å miste en så god spiller for ingenting. Hvis det er en situasjon der Barcelona ønsker ham og Liverpool kan bruke pengene på å erstatte ham gir det mening på mange vis, sier journalisten.  

– Wijnaldum er en fantastisk fotballspiller, er veldig undervurdert og gjør en fantastisk jobb for Liverpool. Rollen og ansvaret hans er ikke alltid like lett å legge merke til. 

– Å miste ham ville vært et nederlag, men dersom de erstatter ham med en spiller av Thiagos kaliber kan det være en grei situasjon, avslutter han om den nederlandske midtbanespilleren. 

Det blir spennende å følge situasjonen rundt nederlenderen, som kan vise seg å bli en nøkkel i Liverpools jakt på Thiago. 

Gini Wijnaldum og hans Nederland spiller mot Polen fredag kveld, og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]