– Vi vet hvem vi skal møte, men ikke hva vi kan forvente

Gini Wijnaldum har snakket etter at terminlisten for 2020/21-sesongen ble offentliggjort.

20. aug 2020 kl 17.00 Arild Skjæveland

Torsdag morgen ble terminlisten for Premier League 2020/21-sesongen offentliggjort. Liverpool skal møte Leeds United på Anfield i første kamp, før det blir bortekamp mot Chelsea og hjemmekamp mot Arsenal.

Gini Wijnaldum er første spiller som uttaler seg etter at kampoppsettet var klart.

– Tøffe kamper, men vi må bare få gode resultater. I min første sesong da jeg kom hit fikk vi også en tøff start, med tre bortekamper fordi stadion ikke var klar. Dette er ganske likt. Vi må bare se hvordan det vil se ut med supportere og alt det, sier Wijnaldum i et intervju med Liverpoolfc.com

– I Premier League er alle kamper vanskelige, og spesielt i starten fordi alle føler seg friske. Vi må bare trene bra, og spille så godt vi kan i kampene for å forberede oss på sesongen.

– Vi vet ikke hva vi kan forvente. Vi vet kampoppsettet, at det kommer tett og at du skal spille mange kamper, men jeg tror vi får se hvor tøft det er når vi er oppe i situasjonen, og spiller kamp etter kamp. Da vil vi se hvordan det er. Vi har vært i den situasjonen før, med vanskelige perioder i en sesong. Vi vet hvordan vi skal ta oss av det, men det blir tøft.

Nå venter to treningskamper

På lørdag og tirsdag skal Liverpool spille treningskamper. Først mot Stuttgart, og så mot RB Salzburg.

– Tidligere hadde du flere treningskamper for å bli klar for sesongen. Nå har vi kun to, så de vil bli veldig viktige, sier han.

– Det er lettere nå enn på tidligere treningsleire, for vi har kun hatt to uker fri. Tidligere har det vært fire uker eller mer. Denne pre-season er mindre intens enn de andre når det kommer til løping, for det spilles mye fotball. Det gjør vi med glede, for vi vet at vi trenger det i løpet av sesongen.

– Når du ser på tidligere sesonger, kunne du se at vi var i fysisk form helt til slut. Det er fordi vi har hatt gode sesongoppkjøringer. Vi vet hvor viktig et er for oss, for vi ønsker å spille med høy intensitet, og da må du være i form.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]