Barcelona-krisen gjør at Van Dijk og Wijnaldum mister landslagssjefen

Ronald Koeman har vært en viktig mann i Virgil van Dijks karriere.

17. aug 2020 kl 17.44 Arild Skjæveland

Det var Ronald Koeman som var manager da Southampton betalte £13 millioner og hentet Virgil van Dijk fra Celtic.

57-åringen gjorde seg upopulær da han senere var Everton-manager fordi han hadde rød julepynt på juletreet sitt. Etter at han fikk sparken på Goodison Park i 2017/18-sesongen overtok han det nederlandske landslaget.

Noe av det første han gjorde var å utnevne van Dijk som ny landslagskaptein. Gini Wijnaldum har vært helt sentral i Koemans lag, og «Oranje» har hatt en stor sportslig opptur de siste årene.

På vei til Barcelona

Nå ser Koeman ut til å forlate Nederland, og ta over jobben han alltid har drømt om, i klubben der han er en legende som spiller.

Han spilte for Barcelona fra 1989 til 1995, og har et stort navn på Camp Nou. Det er full krise i Barca etter 2-8 tapet i kvartfinalen mot Bayern München i forrige uke, og Quique Setién mister jobben.

Ifølge journalisten Fabrizio Romano i The Guardian er det Koeman som skal overta. Det kommer til å bli offentliggjort denne uken, ifølge avisen. 

Da vil Van Dijk og Wijnaldum får en ny landslagssjef. Liverpool har fire nederlendere i troppen. I tillegg til de to, er også 18-åringene Sepp van den Berg og Ki-Jana Hoever to spillere som spiller aldersbestemt landslagsfotball for Nederland.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]