Gini Wijnaldum:– Det er en god følelse for alle sammen

Wijnaldum mener Premier Leagues start vil gi glede til hele verden.

20. jun 2020 kl 23.15 Jens Hapnes Rege

Gini Wijnaldum har vanligvis vært en fast brikke i Klopps mannskap. Enkelte spekulerer i om at en Naby Keita i storform kan ha spilt seg inn i startoppstillingen søndag kveld på bekostning av nederlenderen. 

Gini understreker at alle gleder seg til å være tilbake i aksjon, og mener at det vil være bra for hele verden å få Premier League tilbake på skjermen.

Den vanskelige tiden er over

– Alle er veldig glade nå. Det har vært en vanskelig tid for alle. Den daglige rutinen vår var borte i månedsvis. Vi var allerede glade for å trene med hverandre på treningsfeltet, og nå kan vi spille skikkelige kamper også. 

– Det er en god følelse for alle sammen. Ikke bare for spillerne, men også for alle rundt i verden - folket vil se fotball. Det er en god tid for alle. 

MINDRE JUBEL: Det blir annerledes feiringer i Korona-tidene.

MINDRE JUBEL: Det blir annerledes feiringer i Korona-tidene.

29-åringen forklarer at den nye hverdagen blir helt ny for alle spillerne.

– Jeg tror jeg er klar. Det er vanskelig å si ettersom vi aldri har hatt en slik situasjon før. Jeg føler at vi er klare for det, men vi må vise det på banen.

– Vi spillerne må hjelpe hverandre enda mer. Vanligvis har vi publikumet som girer oss opp og gir oss selvtillit, men det har vi ikke nå. Vi må hjelpe hverandre ekstra mye, og gjøre dette sammen. Det er merkelig, men vi må takle det. 

– Alle vet at supporterne våre er veldig viktige for oss, nå må vi gjøre det uten dem, sier han om å spille foran tomme tribuner.

Frustrerende periode

– Vi har prøvd hele sesongen å vinne kamper, og har håpet at vi ville stå igjen med gevinsten på slutten av sesongen. 

– Møtene vi hadde på internett hjalp oss å forholde oss rolige. Vi hadde mange samtaler med treneren, og de sørget for at vi ikke mistet det vi har fortjent med resultatene våre. 

– Vi var ikke veldig bekymret for at vi ikke skulle bli mestre eller at sesongen skulle bli avbrutt. Vi var mer bekymret over når vi ville få vår daglige rutine tilbake, sier han om den frustrerende perioden med usikkerhet.

Søndag kveld får vi endelig en lagoppstilling å diskutere igjen når Klopp velger sitt lag, hvor Wijnaldum er blant spillerne som kan miste plassen. Kampen starter 20.00 og sendes på TV 2 og TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]