Ronald Koeman blir ny Barcelona-sjefSuarez til salgs og Coutinho blir? Da kan Liverpool innkassere nye millioner

Gini Wjinaldum kan bli et hett navn på ryktebørsen utover høsten etter Barcelonas ansettelse.

18. aug 2020 kl 22.00 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum mister landslagssjef Ronald Koeman til et Barcelona i krise. Manager Quique Setien mistet jobben i går, og i dag ble også Eric Abidal sparket.

President Josep Maria Bartomeu har i kveld gitt et intervju der han bekrefter at Koeman vil overta jobben, ifølge Fabrizio Romano i The Guardian

Det var nederlenderen som gjorde Virgil til landslagskaptein og kjøpte ham til Southampton i sin tid. At han overtar Barca kan også ha betydning for Liverpool.

Åpner for at Coutinho kan bli

Philippe Coutinho har denne sesongen blitt lånt ut til Bayern München, men den tyske storklubben kommer ikke til å kjøpe ham.

Nå åpner presidenten for at han kan bli på Camp Nou.

– Coutinho kan bli her dersom Koeman ønsker ham, skal Bartomeu ha sagt.

Liverpool får 5 millioner euro for hver 15. kamp brasilianeren spiller for Barcelona, opp til 90 kamper. Til nå har han spilt 76 kamper. Det betyr at de helrøde vil få en ny utbetaling når han har spilt 14 kamper til, og vil da ha fått «full» utbetaling for sin tidligere nummer 10, ifølge Paul Joyce i The Times.

Suarez på vei bort - og Wijnaldum-link i vente?

Luis Suarez er nå 33 år gammel, og har en veldig lukrativ kontrakt. Han ble ikke nevnt som spillerne som ikke var til salgs av presidenten i kveldens intervju.

Barcelona skal være klare til å selge uruguayaneren, ifølge Romano. Allerede skal Ajax ha vært i kontakt med spillerens agent, og vil gjøre et forsøk på å sikre seg sin tidligere kaptein. I 2016 uttalte han kunne tenkt seg å returnere til Ajax en dag, som takk for at de var klubben som gjorde ham kjent i Europa.

Joyce i The Times skriver om Koeman som Barcelona-manager, og det kan virke som at vi har en Gini Wijnaldum-link til Camp Nou i vente. Wijnaldum er inne i det siste året av sin kontrakt med Liverpool, og har vært en ekstremt viktig spiller for Koemans Nederland. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]