Alt rundt salget av Ejaria var avtalt, men nå spørs det om Reading har råd til å fullføre kjøpet

Ovie Ejaria skulle selges denne sommeren.

18. aug 2020 kl 18.03 Arild Skjæveland

Forrige sesong ble Ovie Ejaria lånt ut til Championship-klubben Reading. 22-åringen hadde spilt for Reading også i andre halvdel av sesongen før, så «The Royals» visste hva de fikk med den høyreiste midtbanespilleren.

Derfor ble det i fjor sommer gjort en avtale om at de skulle betale 3,5 millioner pund og gjøre overgangen permanent denne sommeren. Liverpool skulle også få 20 prosent av et eventuelt videresalg.

Ejaria spilte 39 kamper, scoret tre mål og hadde fem målgivende på utlånet forrige sesong – men nå spørs det om den permanente avtalen kommer til å bli noe av.

Reading sliter

Paul Gorst i Liverpool Echo rapporterer at de har økonomiske problemer på Madejski Stadium, og at avtalen står i fare. 

Reading har slitt som følge av de tapte inntektene på å spille for tomme tribuner, og må kutte i lønnsutgiftene.

Liverpool har ikke tatt med seg Ejaria på treningsleiren til Østerrike, og han har startet årets pre-season hos Reading, selv om fremtiden er uklar. Liverpool har ikke tatt noen avgjørelse, og ifølge Gorst jobbes det fortsatt med en løsning for at Reading skal kjøpe spilleren.

– Det er en komplisert situasjon på grunn av klubbens økonomi. Vi er heldige som har ham for øyeblikket, for han trener her, og vi må takke Liverpool for det, men det avhenger av økonomien til klubben. Hva klubben kan gjøre, og om vi kan fullføre kjøpet. Jeg prøver å få så mye informasjon som jeg kan over den neste uken, slik at vi kan se på det. Alt handler om hva vi kan gjøre med den økonomiske situasjonen, sier manager Mark Bowen ifølge Echo.

Ejaria har spilt åtte førstelagskamper for Liverpool FC.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]