Da ligagullet var sikret satte Lovren seg i bilen og kjørte til Anfield

Kroaten måtte se scenene utenfor hjemmebanen.

18. aug 2020 kl 20.29 Arild Skjæveland

25. juni vil for alltid være en merkedag for Liverpool-supportere. Det var dagen Chelsea slo Manchester City 2-1 på Stamford Bridge, og de helrøde endelig kunne slippe jubelen løs som ligamester for 2019/20-sesongen, etter 30 års venting.

Spillere og støtteapparat var samlet i Formby Hall for å se kampen, og champagnen kunne bli sprettet like før kl. 22.00 lokal tid.

I månedsvis hadde det blitt diskutert hva som ville skje, og hvilke scener en kunne forvente utenfor Anfield når ligagullet ble et faktum, midt under pandemien. Folk var blitt frarådet fra å møte opp, men i L4 var det full fest. En som ville få med seg det, var Dejan Lovren.

Lovren snek seg ut, satte seg i bilen og kjørte til Anfield på kvelden etter at ligagullet var sikret. Det forteller han i et intervju med Vladimir Kolos.

– Ja! Jeg gjorde noe som jeg ikke tror at noen vet om, sier Lovren til Kolos.

Ville kjenne på følelsen

Lovren vet godt at spillerne ikke hadde lov, men han følte at han måtte.

– Du er den første som får vite det. Etter kampen var det mange supportere som dro til stadion, og det var en stor fest. De sa til oss «gutter, ikke dra til stadion, for det vil gi dere problemer og vi kan ikke holde dere trygge», forteller midtstopperen som tidligere i sommer ble solgt til Zenit St. Petersburg.

– Jeg sa til meg selv at «festen snart er over, og jeg vil ikke legge meg. Det er midnatt og for tidlig», så jeg satte meg i bilen og dro til Anfield for å oppleve det. Jeg kjørte dit selv. Jeg har det på video. Jeg tok på meg masken, og herregud. Titusener av folk som feiret, og jeg ville bare kjenne på følelsene. Vi hadde en god feiring på stadion, men den var tom. Jeg måtte gjøre det, og er veldig glad for at jeg gjorde det. Det var en god opplevelse, sier han.

– Det var kanskje tre stykker som gjenkjente meg da jeg dro ned masken for å se på telefonen. I et sekund var det fire av dem som kanskje så meg, men det gikk veldig bra. Jeg var alene. Jeg sa til Adrian at jeg skulle dra, og han sa «nei, du lyver». Jeg dro, og sendte ham noen videoer. Han ble overrasket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]