Dejan Lovren avskjedsintervju:– Dere så meg gråte, dere så meg smile, men dere vet at jeg ga alt

Midststopperen har gjort sitt siste intervju med Liverpool.

28. jul 2020 kl 13.20 Jens Hapnes Rege

Et salg av Dejan Lovren har ligget i kortene lenge, og mandag ettermiddag ble det bekrefet at kroaten slutter seg til Zenit St Petersburg de neste tre årene. 

I avskjedsintervjuet med Liverpools hjemmeside snakker han om tiden i klubben.

Blandede følelser

– Det har vært følelsesladd fra begynnelsen til slutten. De siste dagene har jeg vært glad for å vinne Premier League, men trist for å forlate en stor klubb hvor jeg har så mange evige minner, innleder kroaten.

– Jeg kom her som en gutt med en drøm om å oppnå noe stort med klubben. Vi klarte det sammen. Det var en stor reise for meg, og jeg vil alltid huske den.

– Jeg fikk muligheten til å ta farvel med alle spillerne og trenerne. Det er trist, men jeg har fått mange gode venner. Nå har Liverpool en supporter til, og han kommer fra Kroatia. 

– Jeg tok avgjørelsen med et åpent sinn. Jeg tror det var den riktige avgjørelsen å forlate på toppen. Jeg ga alltid alt. Jeg angrer ikke på noe, selv med noen tabber, tårer, dårlige øyeblikk, dårlige kamper - alt skjedde av en grunn. Jeg kan være stolt av alt.

Vennskapet med Salah

– Det var spesielt følelsesladd å forlate Mo, min gode venn. Han vet at han kan ringe meg uansett hva det handler om, jeg er alltid her for ham. Vi vil alltid holde kontakten. 

VENNER FOR LIVET: Salah og Lovren bygget et uventet vennskap i tiden i Liverpool.

VENNER FOR LIVET: Salah og Lovren bygget et uventet vennskap i tiden i Liverpool.

31-åringen mener han og Mos vennskap gjenspeiles i hele klubben.

– Folk kan se det som også er viktig i fotball, det handler om vennskap i og utenfor garderoben - vi er ikke bare lagkamerater. Jeg bruker ordet lagkamerater, men for meg er det annerledes - de er vennene mine, jeg støtter dem og de støtter meg. Alle er i den samme båten. 

– Forhåpentligvis kan vi alle være sammen igjen om noen år, og se tilbake med stolthet på prestasjonen. 

Forlater som Premier League-mester

Lovren forteller at han fortsatt er henrykt over å forlate som mester av England.

– Jeg er utrolig stolt. Følelsene jeg har er ubeskrivelige. Vi vet i hjertene våre at fansen har vært med oss fra dag en. Jeg kan med stolthet si til barnebarna mine at jeg spilte for Liverpool det året de vant Premier League. Det blir aldri glemt, og jeg er veldig stolt. 

Han hyller treneren Jürgen Klopp, som har støttet forsvarsspilleren sin i tykt og tynt. 

– Det hadde ikke vært det samme uten Klopp. Han endret mentaliteten vår, han endret arbeidsmoralen vår, han endret mye. Han fikk supporterne til å tro, og selv i dårlige øyeblikk var de alltid med oss. 

– Jeg kan ikke takke Jürgen nok for støtten hans. Han støttet meg ikke bare i fotballen, men i det personlige livet - jeg vil aldri glemme det. Jeg hadde mange problemer og han var den eneste som visste om alle problemene. Han var som en venn og en far for meg, som jeg kunne snakke med om alt. En dag kan vi se tilbake på det og le av alt sammen, og dele de gode minnene. 

FARSFIGUR: Klopp støttet Lovren gjennom alle hans problemer.

FARSFIGUR: Klopp støttet Lovren gjennom alle hans problemer.

Avskjed

– Det er utrolig. Seks år, Champions League var Liverpools sjette trofé i turneringen, jeg hadde nummer seks. Det er mye nummer seks, og det er av en grunn. 

– Jeg kan se tilbake på alt uten anger, og det var det viktigste for meg. Det var alltid en drøm å forlate noen fotavtrykk her. Det er fantastisk å ha vært en del av klubben og jeg tar med meg øyeblikkene for evig. 

Lovren forlater definitivt et stort fotavtrykk i klubben. Kroaten sto bak vinnermålet i den legendariske kampen mot Borussia Dortmund, og var en viktig del av stallen som vant Champions League, VM for klubblag og Premier League. 

Avslutningsvis i intervjuet takker han supporterne for alt. 

– Jeg vil takke dere for å støtte meg i de dårlige øyeblikkene, på de verste dagene, og i de beste øyeblikkene. Dere så meg gråte og smile, men dere vet at jeg ga alt på banen. Jeg prøvde å gjøre mitt beste utenfor banen også, og bryr meg virkelig om Liverpools supportere. 

– Som jeg sa: jeg vil alltid være rød - dere har en ny supporter fra Kroatia. Takk for alt, og vi sees snart. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]