Selges for 11 millioner pundBekreftet: Dejan Lovren forlater Liverpool

Kroaten har fullført sin overgang til Zenit St Petersburg.

27. jul 2020 kl 14.06 Jens Hapnes Rege

Etter seks år i klubben er Dejan Lovrens tid i Liverpool over, det bekreftes på Liverpools hjemmeside. Han forlater klubben som mester av Premier League, Champions League og VM for klubblag. 

Stopperens neste destinasjon er Zenit St Petersburg, som er en av Liverpools mulige motstandere i neste sesongs Champions League.

Ifølge Liverpool Echo er avtalen verdt opp mot 11 millioner pund, og kroaten signerer en treårsavtale med det russiske laget.

Klopps hyllest

– Enda en Liverpool-legende forlater klubben. Han var absolutt en veldig, veldig viktig del av dette laget fra den dagen jeg kom, sier Klopp til Liverpools hjemmeside.

– Han spilte fantastiske kamper og scoret et av de viktigste målene i vår historie med 4-3 mot Dortmund.

– Han hadde så mange gode kamper. Ja, jeg tror ikke han vil like Tottenham-kampen når jeg byttet ham av i den første omgangen, men det er en del av fotballen og en del av utviklingen - han kom alltid tilbake

MESTER: Lovren feier Champions League-seieren.

MESTER: Lovren feier Champions League-seieren.

– Når han var frisk var han veldig, veldig, veldig ofte i laget. En god spiller og en flott person. 

– I går sa vi: hvem er bestevennen til Mo nå? De var veldig nære venner, vi kommer til å savne ham. Han er en perfekt profesjonell, har alt man trenger og drar til Russland nå, men han kan alltid komme tilbake - han vil alltid være velkommen fordi han er en virkelig fin fyr.

– Han er veldig god, en maskin i lufta, og jeg likte virkelig å arbeide med ham. Det blir interessant å følge Zenit St Petersburg nå. Jeg ønsker ham lykke til, avsluttet tyskeren om kroaten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]