Fikk spørsmål om Lovren - som ifølge rapporter skal være på vei bort– Dejan er og har alltid vært en veldig viktig del av stallen

Liverpool er villig til å selge Dejan Lovren denne sommeren, ifølge journalister som følger klubben tett.

14. jul 2020 kl 14.21 Arild Skjæveland

Dejan Lovren er linket bort, og skal være ønsket av Zenit St. Petersburg. Samtidig har Liverpool opsjon på forlengelse av kroatens kontrakt, noe som kan ha stor påvirkning på prislappen hans og om den russiske klubben har råd til å kjøpe ham.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om midtstopperen og situasjonen hans på dagens pressekonferanse.

– Han har spilt 15 kamper denne sesongen men har hatt et par skader. Han er alltid en veldig viktig del av stallen. Det er ikke noe problem. Vi har fire midtstoppere og bruker vanligvis to av dem, men har alltid trengt fire. Han spilte i Champions League-finalen og flere store kamper. En veldig viktig spiller, svarte Klopp.

– Dejan har alltid vært på laget, nær laget eller vært utilgjengelig. Det er ikke noe å si om kontraktssituasjonen, for det er ikke noe å diskutere offentlig. Situasjonen er klar: Han er en Liverpool-spiller, og vi trenger ham, sa Klopp.

Skal være villig til å selge

Lovren var tema i dagens episode av The Athletic-podcasten The Red Agenda, der Simon Hughes og James Pearce delte av sin informasjon. Det er to av journalistene med aller best innsikt når det kommer til Liverpool FC.

– Han signerte en fireårskontrakt, og klubben hadde en opsjon i avtalen for å forlenge den med ytterligere 12 måneder, og det er vanlig. I en periode der Liverpool er villig til å lytte til bud for ham gir det mening å bruke den opsjonen siden det gir et signal til klubber om at de ikke kan få ham på billigsalg, sier Pearce i podcasten.

– Det var noen rapporter i Russland om at Liverpool skulle være villig til å slippe ham gratis. Det trengtes ikke mye undersøkelser for å finne ut at det var tull, for jeg tror ikke Liverpool har kommet dit de har kommet, og Michael Edwards fått ryktet han har fått for å gi bort gaver.

– Lovren har to år igjen. Liverpool er villig til å selge ham, det er det ikke noe tvil om.

– Det minner meg litt om situasjonen med Simon Mignolet. Han ønsket å forlate en sommer, men Liverpool sa fra om at de virkelig trengte ham. Da han ønsket å dra igjen sommeren etter var situasjonen annerledes, og de fikk gjort en avtale. Det er ganske likt her, for Lovren var ganske bestemt på å forlate klubben i fjor sommer da flere italienske klubber var interessert - AC Milan og Roma. Klopp sa til ham at han trengte ham for den kommende sesongen, men det vil ha vært et signal der om at de vil se på det igjen dersom han fortsatt ønsker å dra.

– Det er tydelig at han er frustrert, og ikke er fornøyd med å bli værende som Liverpools fjerdevalg på midtstopperplass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]