Lovren er på plass i Russland og kan debutere allerede på fredag

Kroaten har fått draktnummer 6 også i Zenit.

3. aug 2020 kl 13.21 Arild Skjæveland

Da overgangsvinduet åpnet for en uke siden ble Dejan Lovren solgt til Zenit St. Petersburg. Liverpool fikk betalt 11 millioner pund for spilleren.

Etter noen dager ferie har han nå ankommet Russland.

– Jeg er glad for å være her, og kan ikke vente på å starte min nye reise. Jeg er veldig spent, og vet ikke helt hva jeg kan forvente, men jeg er klar for alt, sier Lovren i et intervju med klubbens nettsider

Han har blitt tildelt draktnummer 6 i sin nye klubb. 

Mulig debut allerede på fredag

I Russland starter sesongen allerede på fredag, og Zenit skal møte Lokomotiv i den russiske Supercupen. Ligaen er i gang igjen neste tirsdag, med bortekamp mot SK Rotor Volgograd.

– Jeg er klar og tilgjengelig for laget så snart som mulig. Det har ikke vært den lengste pausen i min karriere, men det er i orden, sier Lovren.

– Jeg har ikke hatt noen lang pause, men de siste fire-fem dagene har jeg jobbet hardt på egenhånd. Jeg er profesjonell og vet hva manageren og laget forventer. Jeg må komme i form med en gang. Jeg føler meg klar. Et par gode økter før kampen mot Lokomotiv, så tror jeg at jeg vil spille.

Zenit er regjerende ligamester i Russland, og Lovren ser frem til å bytte ut Liverpool med den russiske storbyen.

– Jeg har hørt mye pent om St. Petersburg, og det er kanskje topp tre av byer i Europa. Det vil bli interessant, og er noe nytt for meg, sier midtstopperen.

Han har allerede startet å lære seg russisk.

– Jeg startet allerede for 10 dager siden, og jeg har en app. Jeg lærer meg det kyrilliske alfabetet, og er ganske god på det. Det vil bli det femte språket jeg lærer. Jeg forstår allerede en del ord, ettersom de er like på kroatisk, så jeg tror det vil gå litt raskere enn med andre språk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]