Lover å få seg ny frisyre når han har scoret sitt første mål for førstelaget

Da skal Harvey Elliott til frisøren.

3. aug 2020 kl 11.50 Arild Skjæveland

Det er ikke mange som har lik frisyre som Harvey Elliott, og det er vanskelig å beskrive akkurat hva det er som foregår med 17-åringens hår. Det tryggeste er å bare vise frem et bilde.

Elliott er klar over at sveisen hans er samtaleemne. Det er den også på Melwood.

– Jeg har hatt den i omtrent to år. Hver gang jeg prøvde å sette håret opp på skolen fikk jeg kjeft fra lærerne. Jeg kunne ikke kjempe mot reglene, sier angriperen i et intervju med The Athletic

– Det er ikke noen populær frisyre. Noen tenker «hvorfor har han det slik?», men jeg liker det. Jeg tror ikke at Jürgen er noen stor fan. Av og til kommer jeg inn med håret satt opp med en ny stil, og han ser bare på det og begynner å le, forteller unggutten.

Han har til nå spilt åtte førstelagskamper for Liverpool, men har til gode å score. Når scoringen kommer, skal også frisyren endres.

– Jeg har lovet guttene at jeg skal fjerne det når jeg scorer mitt første mål som profesjonell. I utgangspunktet skulle jeg endre det til nyttår, men jeg bestemte meg for at dersom jeg skulle gjøre det, så måtte det være for noe mer minneverdig, sier han.

– Forhåpentligvis må jeg ikke vente så lenge. Jeg kan knapt å vente på den nye sesongen!

Kortere ferie

I utgangspunktet skal ikke Liverpools førstelagsspillere tilbake på treningsfeltet før 15. august - og får med det nesten tre uker ferie.

Elliott vil være tilbake allerede neste uke, og trene sammen med U23-lage i Kirkby for å være i best mulig form til resten av førstelaget returnerer.

– Hver spiller i verden vil elske å spille under Jürgen Klopp, så jeg ser på meg selv som veldig heldig. Det er ikke bare hvordan han er på treningsfeltet taktisk, men hvordan han er utenfor banen og håndterer folk. Han er en flott fyr, og en du ønsker å spille for.

– Han motiverer deg alltid, og utfordrer deg til å være så god som du kan, men du kan også spøke og le sammen med han. Når han må være alvorlig, så er han streng og helt presis. Jürgen og Pep sier alltid at jeg må spille med frihet. Det er en taktisk struktur der, men de vil også at jeg skal utfolde meg når jeg har ballen.

– Jürgen er en så positiv trener, og han er ikke en som vil gi spillere skylden. Dersom du dummer deg ut, så vil han at du skal lære fra det og forklare hva du skal gjøre neste gang du kommer i den situasjonen. Dersom du ikke gjør det eller har en innsats vil han gi beskjed, men han er ikke en som skjeller ut spillere bare for å gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]