Harvey Elliott fikk omvisning på Santiago Bernabeu, men sa nei til møte med Sergio Ramos

17-åringen var ønsket av storklubbene i Europa.

3. aug 2020 kl 09.46 Arild Skjæveland

I fjor sommer sikret Liverpool seg Harvey Elliott fra Fulham. Han var da 16 år gammel, og hadde allerede debutert i Premier League.

Manchester City, Chelsea, Arsenal, Paris Saint-Germain og Real Madrid var alle på jakt etter unggutten, som har imponert i sin første sesong som Liverpool-spiller.

Harvey har sammen med sin far Scott fulgt Liverpool som supporter i årevis. Det er ikke uvanlig at spillere sier at de har kommet til klubben de støttet som barn når de signerer for nye klubber, men for familien Elliott er det sant. De har fulgt Liverpool hjemme og borte både i England og Europa.

– Som barn husker jeg hvor spennende det var å gå opp trappene inne på Anfield, se lysene og spillerne varme opp. For et syn!, sier Elliott i et intervju med The Athletic

– Heltene mine var Steven Gerrard og Luis Suarez. Jeg elsket å se dem. Min far var stor fan av Fernando Torres og vi hadde en stor plakat av ham i huset. Jeg og min far prøvde å reise på så mange bortekamper som mulig. Vi måtte fortelle noen løgner til skolen og til min mor på veien!

– Hun ville si «sørg for at dere får et fint hotell!». Stedet vi bodde i Kiev, i denne nedslitte blokken med leiligheter var fryktelig – men det er en del av det som er gøy med å være fotballfan. Å følge laget ditt uansett hvor de skal, og erfaringene du deler med venner og familie. Resultatet var ikke bra, men turen i seg selv til Kiev var strålende, sier han.

Kiev påvirket også en annen avgjørelse

Harvey og familien fikk omvisning på Santiago Bernabeu da Real Madrid ønsket å overbevise unggutten om at den spanske hovedstaden ville være riktig valg når han skulle forlate London og Fulham.

Storklubben ønsket også å sette i stand et møte med kapteinen Sergio Ramos. Etter det som skjedde i Kiev-finalen, da Ramos skadet Mohamed Salah i førsteomgang - var ikke det så interessant. Han forklarte at han ikke var noen fan av Ramos eter den episoden.

– Ja, det stemmer, sier Elliott.

– Jeg takket nei etter det han gjorde med Mo.

Fortsatt er det uklart hvor mye Liverpool må betale for den unge angriperen. Et tribunal skal bestemme summen i løpet av kort tid, og Fulham ønsker en sum på sju millioner pund.

EPISODEN: Sergio Ramos skadet Mohamed Salah i Champions League-finalen i Kiev.

EPISODEN: Sergio Ramos skadet Mohamed Salah i Champions League-finalen i Kiev.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]