Steven Gerrard ble invitert da spillerne feiret ligagullet, men den tidligere kapteinen takket nei

Den tidligere Liverpool-kapteinen ble sittende hjemme.

3. aug 2020 kl 08.28 Arild Skjæveland

25. juni ble det klart at Liverpool hadde vunnet Premier League 2019/20, etter at Chelsea slo Manchester City 2-1 på Stamford Bridge.

Til den kampen var spillere og støtteapparatet samlet i Formby Hall Golf Resort & Spa, noen få kilometer fra Victoria Road, gaten der Steven Gerrard og Jürgen Klopp bor. Gerrard forteller at han ble invitert bort, men sa nei til tilbudet fra Liverpool FC.

– Jeg satt hjemme og så det på TV. Jeg ble invitert til å være der borte med spillerne, men synes det riktige var å gjøre det hjemme med familien min og la spillerne feire og nyte det sammen, sier Gerarrd i en ny dokumentar om Klopp. Sitatene er gjengitt i Liverpool Echo.

Dokumentaren skal sendes på Channel 4 mandag kveld, og har tittelen «Jurgen Klopp: Germany’s Greatest Export». Det er et samarbeid mellom Channel 4 og det tyske bryggeriet Erdinger, som er en av Klopps private sponsorer.

– Av de aller beste klubben har hatt

Gerrard bruker store ord når han snakker om Liverpool-manageren.

– Institusjonen Liverpool er nesten som en religion, og de som tar stafettpinnen fra hverandre fortsetter med «the Liverpool way», helt tilbake fra Shankly, Paisley og Fagan. Jürgen har kommet og lagt alt det presset på sine skuldre i en av de største klubbene i verden.

– De har spilt fenomenal fotball og vunnet troféer. Han kom og trodde at han skulle levere suksess - så han er der oppe med de beste Liverpool-managerne, og de beste managerne i verden. Det er fakta, sier Gerrard.

I helgen startet 2020/21-sesongen for Gerrard og Rangers, i det som blir hans tredje sesong i Skottland. Rangers slo Aberdeen 1-0 på bortebane i første ligakamp. På torsdag skal de til Tyskland for å møte Bayer Leverkusen i 8. delsfinalen i Europa League, men har et dårlig utgangspunkt etter 1-3 tap i første kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]