Lonergan om sin første treningsøkt med Liverpool:– Jeg trodde jeg skulle besvime

Andy Lonergan ble satt ut av tempoet på hans første økt med Liverpool.

2. aug 2020 kl 16.37 Jens Hapnes Rege

De fleste ble overrasket da Andy Lonergan plutselig reiste til Amerika med Liverpool forrige pre-season. Den rutinerte målvakten hadde aldri spilt i Premier League, men med få tilgjengelige sisteskanser behøvde laget en keeper til reisen. 

I et intervju med Liverpool Echo forteller Lonergan om de surrealistiske første dagene.

Intenst

– Den første treningsøkten var etter at vi hadde landet. Utespillerne hadde en lett økt men målvaktene ble helt knust. Jeg tenkte, «herre min gud». 

– Det var glovarmt, og jeg trodde at jeg skulle besvime, det var så intenst. Det er nivået de er på, forteller 36-åringen.

– Fra det øyeblikket visste jeg hvordan det ville være og at jeg måtte grave dypt. Hvis jeg hadde vært et annet sted hadde jeg nok ikke gravd så dypt. 

BEDRE TRENT: Lonergan har kommet i god form etter tiden i Liverpool.

BEDRE TRENT: Lonergan har kommet i god form etter tiden i Liverpool.

I aksjon

Andy Lonergan fikk sin første og eneste kamp mot Sevilla noen dager senere. Det beskriver han som en merkelig opplevelse. 

– Det var merkelig. Jeg visste at jeg skulle starte på forhånd. Jeg følte meg rolig, ikke nervøs, men ikke alt for spent heller. Jeg var rolig og tenkte at dette var en mulighet. 

– Jeg hadde trent godt den uken og følte meg bra og håpet bare at ting skulle gå bra. Jeg prøvde å begrense risikoen. Man vil ikke gjøre feil når man bare får 45 minutter så jeg tok mindre risiko enn jeg ville gjort seks måneder senere. 

– Det er rart å rope til Virgil, «Mann i rygg!» og «Tid!» Jeg tror han vet alt og jeg må ikke si det til ham, men det er en del av jobben. 

– Det er lett å spille med Van Dijk. Det er veldig lett. Man vet hva man får. Virg taper aldri dueller i luften eller på bakken. Ingen kommer forbi ham. Å ha noen som det foran seg gjør jobben mye lettere, avslutter han om den surrealistiske opplevelsen i USA. 

Det blir spennende å følge det neste kapittelet i Lonergans bok, men det skal mye til for at det overgår Liverpool-kapittelet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]