– Det er meg og Alisson og de to keepertrenerne på en bane

Andy Lonergan forteller om hvordan det er å være tilbake på treningsfeltet for Liverpools keepere.

23. mai 2020 kl 11.49 Einar Kvande

Liverpool-spillerne var tilbake på Melwood denne uken, hvor de startet fase en av treningsarbeidet som man håper skal resultere i at Premier League kommer igang igjen etter det som vil bli over tre måneder uten kamper på grunn av koronapandemien.

En av dem som er veldig fornøyd med å være tilbake på treningsfeltet er keeperveteranen Andy Lonergan. Han forteller litt om hvordan den første uken tilbake på Melwood har vært til Liverpoolfc.com.

– Det har vært strålende. Det er selvsagt litt merkelig med alle prosedyrene som du må gjennom for å komme ut på treningsfeltet, men så snart du er ute på feltet sammen med de andre keeperne, så trener vi i god distanse fra hverandre, så dette er trygt nok. Så vi er tilbake til normalen. Vi trengte ikke tid til å finne rytmen igjen. Det var rett tilbake i trening, sier Lonergan.

– Det er jeg og Alisson og de to keepertrenerne på en bane, og fire eller fem andre på den andre banen. Den andre halvdelen av troppen kommer på trening en time eller to senere. De kommer ikke inn før alt er rengjort og desinfisert, så slik fungerer det for øyeblikket.

– Den beste keeperen som finnes

Lonergan synes det er stort å få arbeide sammen med Alisson Becker, som han mener er verdens beste keeper.

– Jeg klarer ikke å finne ord som beskriver hvor god han er.  Jeg og Kirky (Chris Kirkland) snakker ofte om ham til andre keepere, og jeg sier alltid at uansett hvor god dere tror han er, så er han bedre enn dere tror!

– Du ser ham i Premier League eller Champions League, og synes han er strålende. Men det er så mye som ikke kommer frem i kampene. Teknisk er han den beste keeperen jeg vet om.

– Han er den beste i alt han foretar seg. Jeg er så imponert over mentaliteten hans og roen hans. Jeg klarer ikke å sette ord på hvor god han er. Det er en fornøyelse å få være en del av den samme troppen som ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]