– Jeg er privilegert, og tar ingenting for gitt

Andy Lonergan er svært fornøyd med tilværelsen i Klopps mesterlag.

20. jul 2020 kl 17.00 Jens Hapnes Rege

Andy Lonergan skjøt virkelig gullfuglen da han fikk en overgang til Liverpool forrige sommer. 

Ett år senere har den rutinerte briten vunnet Supercupen, VM for klubblag og Premier League, og kan få forlenget kontrakten med Klopps mesterlag. 

I et intervju med The Athletic forklarer han hvordan overgangen til Liverpool ble en realitet. 

– Jeg var klar for å vente til overgangsvinduet stengte, ettersom man bare er en skade unna å være en bra løsning for en klubb. 

– Jeg fikk en melding, og den var fra John Achterberg i Liverpool, og ingen av oss hadde sett det komme. De hadde flere unge keepere ute, og det var egentlig bare snakk om dekning i pre-season, men det var aldri et vanskelig valg, forteller han i intervjuet.

Var for dårlig trent

Den daværende 35-åringen måtte legge seg i hardtrening da han gikk til Liverpool. 

– Jeg gikk rett på YouTube, så på øktene de hadde, og tenkte, «Akkurat, jeg må få på meg løpeskoene.» Jeg gikk ut med en gang, og sprang så langt jeg kunne!

– John spurte om jeg kunne komme inn på mandagen, dagen før laget dro til USA - bare meg og ham - for å sjekke formen min. Jeg pustet meg i hjel, men ønsket å gi et godt inntrykk. 

– Han virket greit fornøyd, men sa, «Du må åpenbart bli bedre trent.» Det var et lite sjokk. I hvilken som helst annen klubb hadde jeg vært godt nok trent, så hvordan var disse guttene?

SMIL: Lonergan har funnet formen i Liverpool.

SMIL: Lonergan har funnet formen i Liverpool.

– Vi trente den første dagen i USA, og den økten, bare med de andre målvaktene, kan ha vært den hardeste i livet mitt. 

– På skuddøvelsene kom det gjentatte skudd fra fem til seks forskjellige vinkler. Nivået, wow. Jeg undret meg av og til om jeg kunne klare det, om jeg var god nok. 

Privilegium

36-åringen understreker at han ikke tar den unike muligheten for gitt. 

– Det har vært en glede å se guttene i aksjon. Å se motivasjonen og besluttsomheten deres på nært hold hver dag... wow. Jeg er privilegert, og tar ingenting for gitt, sier den rutinerte sisteskansen. 

– Man får noen spydige kommentarer av og til, ikke fra garderoben, men på sosiale medier. «Du har vunnet i lotto», sånne ting. Men jeg må fortsatt arbeide hardt hver dag. Jeg kan ikke la nivået mitt synke, da er jeg ferdig her. 

– Jeg var heldig som fikk muligheten, men jeg måtte ta den også. Jeg gleder meg til å spille en kamp igjen, uansett hvor det er, for å vise hva jeg har lært. 

Veteranens fremtid avhenger av hva som skjer med Loris Karius og de unge målvaktene Liverpool har i rekkene. Lonergan vil uansett sette pris på året for alltid. 

– Om de forlenger kontrakten eller ikke, jeg er så takknemlig for denne muligheten. Det er noe å fortelle barnebarna, definitivt! 

Andy Lonergan vil få sine første minutter i Premier League dersom Klopp velger å benytte han før sesongen avsluttes. Det vil være en flott avslutning på et uvirkelig år. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]