Første gang siden 1956: Ingen får Gullballen i 2020

Den franske avisen L’Equipe bekrefter i dag at fotballens største individuelle pris ikke vil bli utdelt i år på grunn av koronaviruset.

20. jul 2020 kl 15.36 Øystein Tronstad

Det er franske L’Equipe og France Football som arrangerer utmerkelsen og nå avlyser avisen Gullballen for første gang siden 1956, da Sir Stanley Matthews vant den første utgaven.

Årsaken er koronaviruset og at grunnlaget for å kåre en vinner er svekket på grunn av måneder med fotball som ble utsatt eller kansellert.

I tillegg trekkes det frem det spesielle «sluttspillet» i Champions League, en turnering som tradisjonelt har hatt en del å si for hvem som har fått prisen.

NORSK VINNER: I 2018 vant Lyons Ada Hegerberg Gullballen, her sammen med søster og Roma-proff Andrine Hegerberg.

NORSK VINNER: I 2018 vant Lyons Ada Hegerberg Gullballen, her sammen med søster og Roma-proff Andrine Hegerberg.

De siste årene har vinnerne utelukkende kommet fra La Liga og Real Madrid eller Barcelona. Da Luka Modric fikk prisen i 2018 var det første gang siden 2007 at noen andre enn Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo fikk den.

I fjor var hele syv Liverpool-spillere nominert og Virgil Van Dijk endte på andreplass bak Messi. I år var kanskje oddsene enda bedre for Liverpool-seier, men sånn blir det altså ikke.

Eneste Liverpool-spiller som har vunnet er Michael Owen i 2001. Kevin Keegan vant to ganger under Hamburg-tiden sin i 1978 og 1979.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]