– Det Liverpool har gjort er fenomenalt

Mikel Arteta snakker før onsdagens kamp.

14. jul 2020 kl 15.40 Arild Skjæveland

Arsenal-manager Mikel Arteta har ledet Everton som kaptein, vært kaptein for Arsenal og vært assistent i Manchester City under Pep Guardiola i en tid der det har vært et intenst rivaleri med Liverpool.

Onsdag kveld skal han lede laget sitt mot Jürgen Klopp sitt lag for aller første gang. I dag holdt han sin pressekonferanse, og snakket om morgendagens motstander.

– Det de har gjort har vært fenomenalt. De to første årene måtte de gjøre endringer i stallen og skape en ny kultur, filosofi og spillestil som passet manageren. Så startet de å kjøpe hver enkelt spiller som passet det, og der synes jeg de har vært veldig smarte. De kjøpte spesifikt i hver posisjon der det trengtes, sa Arteta til pressen ifølge Arsenal.com.

– De har fått støtte økonomisk, og har gjort noen store signeringer som har endret klubben helt etter min mening.

Ingen nye skader mot Tottenham

Arsenal-manageren har ikke fått noen nye skadebekymringer etter tapet mot Tottenham på søndag. De samme spillerne vil være utilgjengelig til onsdagens kamp.

Calum Chambers er ute med en kneskade, og det samme er førstekeeper Bernd Leno. Pablo Mari, som Liverpool møtte i VM for klubblag i desember, har skadet ankelen, men vil ikke være tilbake før i september.

Stjerneskuddet Gabriel Martinelli har en kneskade, og mister resten av denne sesongen. Eddie Nketiah er suspendert etter det røde kortet han pådro seg mot Leicester. Mesut Özil har ryggproblemer, men vil undersøkes før kampen.

Arsenal - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]