Selv uten å gå til FA-cupfinalen kan Arsenal bli Liverpools motstander i Community Shield

Community Shield skal etter planen spilles i slutten av august, men det kan bli med en annerledes vri denne sesongen.

11. jul 2020 kl 10.11 Arve Vassbotten

Community Shield spilles tradisjonelt mellom vinneren av serien og FA-cupen. Sist sesong vant Manchester City begge, og Liverpool ble derfor motstander før denne sesongen på grunn av sin andreplass i serien.

Men når Community Shield skal spilles før 2020/21-sesongen kan det bli en ny vri. Det engelske fotballforbundet har et klart ønske om at kampen skal spilles på Wembley 30. august, men det kan komme i konflikt med europacupspill for mulige motstandere.

Neste lørdag spiller Arsenal mot Manchester City i den ene semifinalen i FA-cupen, og søndag spiller Manchester United mot Chelsea. Finalen spilles 1. august.

Flere forutsetninger

Men selv hvis Arsenal taper semifinalen mot Manchester City neste lørdag, kan de ende opp med å bli Liverpools motstander. Grunnen er at både Manchester City og Manchester United kan komme til å måtte droppe kampen selv om de skulle vinne FA-cupen, dersom City kommer til Champions League-finalen 23. august eller United går til Europa League-finalen 21. august, skriver Daily Mail.

Så hvis en av Manchester-klubbene vinner, jobbes det med alternativer. FA foretrekker da å invitere laget som har vunnet skjoldet flest ganger av de andre lagene, og det er Arsenal. Man Utd har flest titler med 17, mens Arsenal og Liverpool har 15. 

Community Shield kan også bli den første kampen der det spilles for tilskuere igjen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]