Community Shield kan bli første kamp med tilskuere etter korona

Det er ventet at Liverpool vinner ligaen. Da kan deres første kamp neste sesong bli med tilskuere på tribunen.

23. jun 2020 kl 12.56 Jens Hapnes Rege

Heldigvis er perioden hvor Premier League-møtene var de største fotballrelaterte begivenhetene over, og vi har endelig fotball på skjermen igjen.

Tirsdag skal klubbene møtes for å diskutere den neste sesongen. I en artikkel fra The Times avsløres det at Community Shield kan bli den første kampen med tilskuere på tribunen.

Vinterpausen og ligacupen trues

Forrige gang Liverpool vant Community Shield var i 2006, og de vil være et av lagene som skal i aksjon i kampen dersom de vinner ligaen. Kampen kan bli en test for å få folket tilbake på tribunene. 

Sjansene for at Community Shield i det hele tatt spilles skal være 50-50 grunnet en kortere 2020/21-sesong, men kampen kan bli brukt for å planlegge og teste hvordan supportere kan returnere til stadion under korona-restriksjonene.

Den korte 20/21-sesongen skal allerede true vinterpausen og kan medføre at lagene som deltar i Europa-cuper må spille med reservelag i ligacupen.

RESERVELAGET KAN FÅ NYE MULIGHETER: Liverpools reservelag slo ut Shrewsbury av ligacupen. Det kan bli en reprise av det neste sesong.

RESERVELAGET KAN FÅ NYE MULIGHETER: Liverpools reservelag slo ut Shrewsbury av ligacupen. Det kan bli en reprise av det neste sesong.

Landslagsfotball skaper hodebry

Lagene i Premier League hadde i utgangspunktet lagt opp til at neste sesong skulle starte 12. september, en måned senere enn tidligere planlagt. 

Nå har det imidlertid blitt satt opp Nations League og Sør-Amerikanske kvalifiseringskamper 8. september, som ville gitt kort tid for spillere til å returnere etter landskampene.

Community Shield er vanligvis åpningskampen i sesongen mellom ligavinnerne og FA-Cupens vinnere, og den blir sannsynligvis skrotet med mindre supportere kan delta.

Vil ha supportere tilbake

Premier League-klubbene skal være positive til kampen dersom det fremskynder supporternes retur, og selv om kampen vanligvis spilles på Wembley skal det være mulig å flytte kampen til andre nøytrale baner for å få mindre logistiske utfordringer.

Kulturminister Oliver Dowden uttalte forrige uke at han «virkelig håper» at noen fans kan være tilbake på stadion «innen starten av den neste sesongen.»

Høytstående personer i sporten tror en redusering av sosial distansering-regelen fra to til en meter gjør at arenaer kan være halvfulle. 

– Project Restart har startet veldig bra, men det har vist hvor viktig fansen er for produktet. Vi må få de tilbake så fort som mulig, skal en Premier League-formann ha uttalt. 

VIKTIGE: Supporterne ønskes tilbake så fort som mulig.

VIKTIGE: Supporterne ønskes tilbake så fort som mulig.

TV-avtalen i Premier League garanterer 34 helger med fotball, og det skal true vinterpausen neste sesong. 

Ligacupen skal allerede være truet, ettersom det ville krasjet med to datoer i de europeiske konkurransene, som vil gjøre at de syv engelske lagene i europacuper måtte ha stilt med reservelagene. 

Klubbene i Premier League kan også prøve å få FA-Cupens omkamper fjernet som et engangstilfelle neste sesong. 

Alt tyder på at 2020/21-sesongen blir veldig annerledes grunnet den eneståede situasjonen, og at flere turneringer må endres for at sesongen skal bli gjennomførbar for lagene. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]