AGGRESSIVT PRESS OG MANGE SJANSER:  Liverpool leverte en god 2. omgang i Community Shield.

– Den beste måten man kan spille mot City på

Klopp er spesielt glad for de mange sjansene som ble skapt.

Liverpools manager snakker om den taktiske tilnærmingen – og endringene som ble gjort underveis – mot Manchester City etter straffenederlaget i Community Shield.

Etter en åpningsomgang under pari, der de lyseblå var best og ledet fortjent, fremsto Liverpool betraktelig bedre i 2. omgang og skapte en drøss av store sjanser – før og etter utlikningen.

– Må møte City for å forberede seg på dem

At laget faktisk skapte så mye mot den engelske trippelmesteren, tar Klopp som et meget oppløftende tegn.

– Jeg sa det før kampen: Hvis du ønsker å være forberedt for Manchester City, må du ha en pre-season-kamp mot Manchester City; ingen lag spiller som dem. Man så det i noen perioder i 1. omgang, da de viste hva de kan.

– Vi slet litt med posisjoneringene, men det er normalt. Den største trusselen var stort sett de lange ballene fra (Claudio) Bravo i bakrommet, der vår bakre linje ikke var en linje.

Klopp forklarer under pressekonferansen etter oppgjøret hvordan Pep Guardiolas mannskap «strakk ut» formasjonen til Liverpool, og måten de endret og varierte på metodene sine i motsatt retning av det som var forventet.

– Da vi forventet de lange ballene, spilte de imellom og utnyttet rom. Det er ganske «tricky». Vi kunne ha gjort det bedre med posisjoneringene og endret på det i pausen, noe som hjalp mye.

Den friske, energiske 2.-omgangen dreier seg om «vilje og alt sånt», fastslår Klopp.

Effekten av den knallharde sesongoppkjøringen spiller også en stor rolle. Liverpool har ikke prestert spesielt bra i treningskampene før Community Shield, men det har vært med harde økter tett på kampdagene.

– De kunne virkelig kjøre på

I oppladningen til City-kampen har Liverpool-spillerne tilbrakt en uke på leir i franske Evian, hvor en stor del handlet om typisk pre-season-trening, mens siste innspurt fokuserte mer på selve kampen. Da er spesielt spillernes respons på treningsmengden interessant.

Klopp beskriver det som «å gi kroppen mye fysisk informasjon», men påpeker at det følgelig vil ta en del uker før man venner seg til det – effekten av treningen. Det gjør igjen at man ikke har god kontroll på terskelnivå eller punktet hvor man kjenner overskudd.

– Vi passerte det punktet i dag, og deretter følte ingen seg slitne lenger, forteller Klopp.

– Da kunne de virkelig kjøre på. Jeg likte det veldig godt. Fotballmessig var 2. omgang bare veldig, veldig bra. Det var den beste måten man kan spille mot City på.

– De befinner seg også i tidlige stadier; de kommer til å være i en annen form om et par uker, helt klart. Men å ha såpass mange målsjanser som vi hadde i dag, var absolutt et veldig godt tegn for oss. Jeg liker ikke resultatet, men jeg likte kampen svært godt, så for vår del var dette veldig, veldig viktig.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+