Tirsdagens PL-kamper:Leicester og Arsenal delte poengene i kampen om Europa

Leicester og Arsenal delte poengene i kveldskampen om Champions League. Les vår oppsummering av tirsdagens PL-runde.

7. jul 2020 kl 20.56 Jens Hapnes Rege

Arsenal og Leicester City møttes til tirsdagens siste kamp 21.15, i et oppgjør som kunne bli utslagsgivende for hvilke lag som får Europaliga og Champions League-plass.

Brendan Rodgers mannskap lå hele åtte poeng foran Manchester United på femteplass før korona-pausen, men har vært i svak form siden avbrekket, og lå på fjerdeplass, bare tre poeng foran Manchester United, før tirsdagens kamp.

Mikel Artetas mannskap tok raskt tak i kampen, og etter 21 minutter sendte Pierre-Emerick Aubameyang rødtrøyene i ledelsen.

Stortalentet Bukayo Saka mottok en nydelig pasning fra Dani Ceballos, fintet rutinerte Jonny Evans på stumpen, og fant Arsenals toppscorer foran mål med en ferdigscoret pasning.

Det var gabonerens 20. mål for sesongen, og han har nå to mål opp til toppscorer Jamie Vardy.

«The Gunners» fortsatte å dominere resten av den første omgangen, men klarte ikke å omsette overtaket til mål. Etter hvilen kom «revene» fra Leicester mer inn i kampen.

James Justin, Kelechi Iheanacho og Vardy kom alle til gode sjanser etter pausen, men klarte ikke å overliste en god Emilano Martinez i Arsenals bur, og Leicesters press ble enda større etter Edward Nketiahs utvisning etter 75 minutter.

Unggutten plantet knottene i Justins kne, uten noen stygg hensikt, og Chris Kavanagh var ikke i tvil om hvilken avgjørelse han måtte ta etter at han hadde tatt en titt på VAR-skjermen(!).

Drøye ti minutter etter utvisningen utlignet de blåkledde. Demarai Gray låste opp Arsenal-muren med en flott pasning, Vardy plasserte ballen sikket i målet, og etter en VAR-sjekk var utligningen et faktum. Det var hans 22. mål for sesongen.

Leicester presset på for seier mot det reduserte Arsenal-mannskapet, men selv med lukten av seier innen rekkevidde klarte ikke revene å lure Artetas forsvar for andre gang.

«The Foxes» tok sine første poeng på Arsenals hjemme arena siden 1973. Med fire kamper igjen å spille ligger Leicester på fjerde plass i Premier League med fire poeng ned til Manchester United på femte plass, mens Arsenal har fem poeng opp til Manchester United på femte plass.

Chelsea tok seg opp på tredjeplass

Crystal Palace tok imot Chelsea tirsdag kveld, i det som var en viktig kamp om Europa. Roy Hodgsons mannskap kan fortsatt lure seg til en Europaliga-plass, mens Frank Lampards menn ønsker å sikre Champions League-spill neste sesong.

Det CL-jaktende laget startet klart best.

Etter bare seks minutter utnyttet Willian tidligere lagkamerat Gary Cahills strekk i låret, og la inn til Olivier Giroud som enkelt kunne plassere ballen i nettmaskene bak Vincente Guaita.

Chelsea fortsatte å dominere kampen, og 20 minutter etter ledermålet la de på til 2-0. Willian var nok en gang servitøren, og etter noen finter og et kjapt rykk dundret amerikanske Christian Pulisic ballen opp i hjørnet.

Det var ingenting som tydet på at Hodgsons uinspirerte menn skulle finne en vei tilbake i kampen, men etter 34 minutter sørget Wilfried Zaha for håp for «The Eagles.»

27-åringen fikk ballen på omtrent 25-meters hold, brukte et touch på å legge ballen til rette, og banket ballen i nettmaskene bak Kepa.

KANON: Zaha dundrer til fra 25 meter.

Etter hvilen fortsatte Chelsea å dominere banespillet, men greide ikke å omsette det til scoringer før drikkepausen, men like etter pausen sørget Tammy Abraham for det som så ut som en trygg ledelse da han plasserte ballen i mål etter flott forarbeid fra Ruben Loftus-Cheek.

Bare minuttet etterpå skulle imidlertid utlikningen komme, og den kom fra uventet hold. Etter fint angrepsspill la Patrick van Aanholt inn til Christian Benteke, og på åpent mål fra to meter klarer ikke engang belgieren å bomme.

Chelsea forsøkte å kontre inn et mål som kunne roe nervene mot slutten, men klarte ikke å sikre seieren, og med ett minutt igjen så det ut til å straffe seg.

Etter nydelig forarbeid fra Wilfried Zaha fikk Scott Dann heade upresset fra kort hold. Ballen spratt i innsiden av stolpen, og utrolig nok klarte ingen av Crystal Palace-spillerne i boksen å sette den løse ballen i nettet. Et rystet Chelsea beholdt alle poengene med nød og neppe.

Resultatet gjør at Chelsea går opp til tredje plass etter at Leicester bare tok ett poeng i deres kamp tirsdag kveld, mens Crystal Palace forblir på 14. plass, seks poeng bak en plass i Europaligaen.

Watford beseiret fortapte Norwich

Norwich måtte slå Watford for å ha noen som helst mulighet på å holde seg i divisjonen, og det startet på best mulig vis for «kanarifuglene.»

Etter bare fire minutter fikk Emiliano Buendia ballen inne i Watfords 16-meter, tok et par touch, og plasserte ballen i det lengste hjørnet med hans venstre fot. Det var argentinerens første mål i Premier League.

Daniel Farkes mannskap greide imidlertid ikke holde på ledelsen lenge. Etter ti minutter fikk Watford en dødball, og Craig Dawson stanget ballen i nettmaskene fra kort hold.

Resultatet sto seg til pause, men etter hvilen skinte Watfords overlegne kvalitet gjennom.

Tidligere Arsenal og Manchester United-spiller Danny Welbeck, som har rukket å bli 29 år gammel, brassesparket «The Hornets» i ledelsen ti minutter etter hvilen.

DIAGONALT: Welbeck scorer fra diagonal posisjon.

Norwich presset på for utligning mot et nervøst Watford i sluttminuttene, men klarte aldri å utligne.

Resultatet gjør at Watford fortsatt ligger på 17. plass med en fire poengs luke ned til Aston Villa, mens Norwich har ti poeng til trygg plass med fire kamper igjen å spille.