– Vanskelig å se noen som er viktigere for et lag

Wilfried Zaha er mannen å passe på for Jürgen Klopp i kveld. Spissmakker Christian Benteke, derimot, sliter tungt.

20. aug 2018 kl 08.06 Arve Corneliussen

– Zaha har alltid hatt et stort finterepertoar, men ha de siste årene blitt mer stabil og rett og slett bedre trent. Han har bygget muskler. For fire-fem år siden ble han lett dyttet unna, minnes Crystal Palaces supporterleder, Espen Olavesen.

– Han har god teknikk, er uforutsigbar og nå også ganske sterk. Det er en god kombinasjon, følger han opp.

I 2013 dro han til Manchester United med forventninger om å ta opp arven etter Cristiano Ronaldo.

Der totalfloppet han. På utlån til Cardiff lyktes han heller ikke, før han dro tilbake til Crystal Palace. De to første sesongene stod han knapt for målpoeng til tross for en rekke dribleserier, før han de to siste sesongene har utviklet seg til å bli ørnenes farligste våpen offensivt.

Forrige sesong mistet 25-åringen ni Premier League-kamper, og Palace vant ingen av dem. Brede Hangeland, som var lagkamerat med driblefantomet, utnevnte ham nylig som den viktigste enkeltspilleren for et lag i TV 2s Premier League-podkast.

– Det er vanskelig å motsi det. Så var sikkert Salah viktig nok for Liverpool forrige sesong, men i forhold til nivået på resten av laget og det spilleren gjør, er Zaha den viktigste, mener Olavesen.

Benteke sliter

Ved siden av seg på topp får Zaha – dersom Roy Hodgson ikke forandrer på laget som slo Fulham – en mann med en helt annen utviklingskurve.

Benteke hadde en god debutsesong på Selhurst Park med 15 fulltreffere, men slet voldsomt forrige sesong og fant veien til nettmaskene bare tre ganger. I åpningskampen mot Fulham skjøt han igjen med løskrutt.

– Tallene taler for seg. Han har rett og slett vært veldig lite målfarlig og har spilt helt uten selvtillit. Så skal han ha litt mer kreditt enn han får i den oppbyggende fasen, men også der har han vært ustabil, forklarer supporterlederen.

STJERNESIGNERING:
STJERNESIGNERING:  Max Meyer, en gang stemplet som «den tyske Messi» og linket til blant andre Liverpool, signerte for Crystal Palace i begynnelsen av august etter å ha forlatt Schalke ved sesongslutt. Olavesen spår Liverpool-kampen kommer for tidlig for midtbanespilleren, og at Meyer i beste fall vil få en innbytterrolle.

– Et mål hadde gjort underverker for ham, tilføyer han.

Olavesen spår et uforandret lag, og at dermed Benteke starter i tospann med Zaha.

– Men det er langtfra sikkert han gjør det. Han hadde for eksempel en forferdelig kamp mot Liverpool i vår, minner han om.

– Mye kommer an på starten av kampen. Får han noen gode involveringer tidlig, har han potensial. Fysikken er jo god, men mye ligger nok i hodet. Det er ingen som helt vet når det snur, påpeker han.

Spiller defensivt

Mot nyopprykkede Fulham hadde ørnene så lite som 33 prosent ballbesittelse, men var farlige på kontringer og kom til så mye som ti avslutninger på mål.

Olavesen spår samme oppskrift når Liverpool kommer på besøk.

– Fulham hadde klart mest ball, og da må du forvente at Liverpool har klart mest ball. Jeg forventer de kommer til å ligge ganske lavt i 4-4-2. Forhåpentligvis går de helhjertet på de overgangene de får, sier supporterlederen, og fortsetter:

– Hvis Liverpool får ballen til å gå fort, tror jeg Palace skal slite med å henge med. Det blir knalltøft.

MOT LIVERPOOL:
MOT LIVERPOOL:  Etter det totalt mislykkede oppholdet på Anfield, har Hodgson møtt Liverpool fire ganger. Han har vunnet to av dem, begge med West Bromwich. De to resterende har han tapt, deriblant 1-2-tapet på Selhurst Park i mars.

En interessant duell i kampen kan bli Mohamed Salah mot den meget angrepsvillige venstrebacken Patrick van Aanholt.

I fjor scoret nederlenderen hele fem mål på 28 kamper. Når Jürgen Klopps mannskap står på motsatt side, må 27-åringen antageligvis holde seg i skinnet for å passe på Liverpools scoringsmaskin.

– Van Aanholt har spilt seg veldig opp etter Hodgson kom inn, og ser ut til å fortsette der. Men av og til er han for offensiv. Jeg tror Hodgson kommer til å gi ham instrukser om at han ikke må ligge for høyt og etterlate seg for mye rom, spår Olavesen.

– Forhåpentligvis blir det ikke et problem, men det er klart at Salah kan gå forbi hvem som helst. Rent defensivt er Wan-Bissaka (høyreback, journ. anm) bedre til å få taklet og rensket unna ballen, fortsetter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]