– Vi var desperat etter å få inn Naby

Jürgen Klopp mener det er sjelden man får tak i en slik spiller.

19. aug 2018 kl 11.50 Arild Skjæveland

Liverpools plan var å kjøpe Naby Keita forrige sommer. RB Leipzig satte seg på bakbeina, og de helrøde fikk det ikke som de ville. Etter et års venting er 23-åringen endelig på plass – og storspilte i sin første kamp på Anfield.

– Vi var desperat etter å få inn Naby, men aksepterte at vi måtte vente. Han ønsket å komme med en gang. Når noen forteller deg at noe kan skje om et år, så er det ingen i verden som liker den beskjeden, sier Klopp om midtbanespilleren i et intervju med Liverpool Echo.

– Han slet litt med det, men ikke så mye. Forrige sesong var ikke hans beste, men sesongen før var han på et annet nivå.

– Det var helt klart verdt å vente på ham. Normalt sett får du ikke tak i en spiller som han. Det er ganske vanskelig. Han er 23 år gammel, og de andre klubbene er ikke blinde. Vi var heldige som kunne gjøre en litt uvanlig avtale tidlig, og vente på ham.

Fire røde forrige sesong

Forrige sesong ble Keita utvist hele fire ganger. Tre av dem kom for RB Leizpig, mens det fjerde kom for landslaget. Klopp er ikke bekymret for disiplinen til sin nye midtbanemann.

– I fjor var en mer normal sesong, med noen fine høydepunkter og noen uheldige røde kort. Vi har sett dem igjen. Han var et millisekund for sen her og der. Det skjer med unge spillere. Det var ikke som at han taklet stygt – bare at han var for klar for å vinne duellen. Noen ganger er du for sent ute.

Allerede spilt i fem land

Keita startet karrieren i Europa i FC Istres i Frankrike, før han gikk videre til RB Salzburg i Østerrike, og RB Leipzig i Tyskland.

– Det har vært store utfordringer. Naby snakker ikke perfekt tysk, men er ikke langt unna å snakke perfekt engelsk. Leipzig er ikke den mest kjente klubben i Tyskland. De har egentlig ingen skikkelig historie, selv om de gjør en fantastisk jobb.

– Naby kom inn fra Østerrike, men hadde ikke funnet seg til rette der. Det gikk raskt. Guinea, Frankrike, Østerrike, slå gjennom. Det var det samme med Sadio Mané. De gjør en veldig god jobb i Leipzig. De har gjort det lettere for oss slik at han kan finne seg til rette her.

– De har en lignende måte å spille på, og det er veldig viktig i dette tilfellet. Det er lett å se hvorfor en spiller fra den klubben kan passe inn i vårt system. Vi er åpenbart litt bedre, og spillerne har kommet litt lenger i utviklingen sin enn de har i Leipzig. De er veldig unge der.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]