Et tribunal må avgjøre saken: Fulham krever rekordstor kompensasjon for Elliott

Liverpool og Fulham har ikke blitt enige om en sum for Harvey Elliott og nå tar London-klubben saken til en tribunal.

9. jul 2020 kl 18.49 Øystein Tronstad

Ifølge The Times skal Fulham ha avslått et tilbud fra Liverpool på 750 000 pund. Liverpool har ikke kommentert beløpet, men det er ikke tvil om at de to klubben står et stykke fra hverandre når det kommer til verdsettingen av 17-åringen som debuterte for Fulham da han var 15 år.

Championship-klubben skal ønske seg rundt syv millioner pund for Elliott som nylig skrev proffkontrakt med de røde.

Fulhams verdivurdering skal være relatert til Liverpools salg av Ryan Kent til Glasgow Rangers. 23-åringen ble hentet permanent av Steven Gerrards klubb høsten 2019 og kostet fra 6,5 millioner pund.

Nå tar Fulham saken til et uavhengig tribunal for behandling og PFCC (Professional Footballers’ Compensation Committee) vil møtes en gang i løpet av de neste månedene for å avgjøre saken.

PÅ NIVÅ MED INGS: Danny-boy jubler over å ha sendt laget foran mot West Bromwich, men Liverpool måtte ut med en rekordsum da de hentet han.

PÅ NIVÅ MED INGS: Danny-boy jubler over å ha sendt laget foran mot West Bromwich, men Liverpool måtte ut med en rekordsum da de hentet han.

Dette er noe Liverpool er godt kjent med fra tidligere.

I 2016 avgjorde et tribunal at Liverpool måtte betale Burnley 6,5 millioner pund, med klausuler på inntil 1,5 millioner, for Danny Ings som på den tiden var 23 år.

Den gang skal Liverpool ha tilbudt seks millioner pund mens Burnley ønsket nærmere ti.

Burnley sikret seg også 20 prosent av overgangssummen ved et videresalg og totalavtalen er det største kompensasjonsbeløpet som noensinne har blitt betalt for en kontraktløs spiller. Sommeren 2019 ble Ings solgt til Southampton, hvor han denne sesongen har bøttet inn mål, for 20 millioner pund.

Prisen for tidligere Liverpool-spiss Daniel Sturridge ble også bestemt av et tribunal da han gikk fra Manchester City til Chelsea i 2009.

Formålet med kompensasjonsordningen er å sikre inntekter for klubben som har stått for utdanning, utvikling og andre kostnader gjennom årene for spillere under 24 år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]