Harvey Elliott har pratet med LFCTVDrømmen som gikk i oppfyllelse

Talentet forteller om å spille under Klopp, lære fra de andre spillerne på Melwood og drømmen som så vidt har startet.

7. jul 2020 kl 08.47 Øystein Tronstad

– Jeg tror at det er en hver gutts drøm å spille under en trener som Jürgen. Selv trenerapparatet hans er topp folk, sier 17-åringen til LFCTV GO etter at han i går skrev sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool.

Kontrakten er på tre år.

– Du lærer så mye daglig fra typer som Jordan og ned til de andre unge. Å være i en klubb som har spillere som Mo Salah, Sadio, Firmino, av høy kvalitet, det tror jeg er bra for en ung gutt.

Elliott har vært i Liverpool siden sommeren 2019, men han har vært Liverpool-fan fra han vokste opp og «captain fantastic» var favorittspilleren hans.

– Han spilte da jeg begynte å forstå fotball. Jeg må si Steven Gerrard. Å spille for klubben du støttet som barn, det føles helt villt.

REKORD PÅ ANFIELD: Harvey Elliott erstatter Mohamed Salah og blir Premier Leagues yngste spiller gjennom tidene

REKORD PÅ ANFIELD: Harvey Elliott erstatter Mohamed Salah og blir Premier Leagues yngste spiller gjennom tidene

Sterke stemmer som Pep Lijnders og James Milner med flere har allerede gitt talentet ros for sin personlighet og vilje til å utvikle seg. 17-åringen trives godt på Melwood.

– Når jeg kommer hit så er det aldri forventinger om å kun holde seg til det du har blitt fortalt. For de unge, som meg, så sier alle at vi skal uttrykke oss selv, nyte fotballen, alltid ha et smil på lur og viktigst av alt å jobbe hardt for klubben. Alle er hjelpsomme og villige til å pushe deg videre, alle ønsker ditt beste.

Det har allerede blitt åtte kamper for førstelaget, inkludert to innhopp i Premier League hvor Elliott ble den yngste til å spille i ligaen noensinne. Han var 16 år og 30 dager da han kom innpå mot Sheffield United. For unggutten er det kun en forsmak som gjør han sulten på mer i rødt.

– Jeg vil fortsette med å vinne alt igjen, for å være helt ærlig. Spillerne har vist at det er mulig med de trofeene som de har vunnet dette året. Jeg ønsker å være en del av laget som de neste årene vinner Champions League og Premier League. Jeg har lyst til å være en stor del av det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]