Jürgen Klopp om Elliotts kontrakt:– Vi har den perfekte kulturen her, og skal beskytte ham

Jürgen Klopp understreker at Harvey Elliott har flere steg å ta, men sier at 17-åringen er på det perfekte stedet.

6. jul 2020 kl 16.49 Jens Hapnes Rege

Klubben bekrefter at Harvey Elliott har signert sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool. 

17-åringen har allerede fått åtte kamper for førstelaget, inkludert to innhopp i Premier League. James Milner er blant spillerne som har skrytt av den purunge guttens arbeidsmoral, og Pep Lijnders har lovpriset personligheten til det tekniske fenomenet. 

Nå skryter også Jürgen Klopp av unggutten i et intervju med klubben etter at Elliotts proffkontrakt ble bekreftet. 

Fantastiske nyheter

– Fantastiske nyheter - veldig glad. Harvey er et veldig spennende talent. Vi kjenner kvalitetene hans alle sammen - vi har sett det denne sesongen for førstelaget og U23, sier tyskeren. 

– Jeg elsker holdnigen hans, elsker entusiasmen hans, elsker motet hans, elsker at han har den riktige mengden «fotball-selvsikkerhet» og frekkhet. 

53-åringen avslører at klubben har vært forsiktig med unggutten i hans første sesong i rødt. 

– Jeg tror ikke offentligheten kjenner den virkelige Harvey enda, og en del av det er fordi vi har prøvd å beskytte ham. 

– Men han er en veldig snill, høflig og ydmyk gutt, som setter pris på talentet og muligheten han har. Han elsker bare fotball, først og fremst, hadde spilt hele dagen om han kunne, og han elsker klubben - det er en fin mix, forklarer tyskeren. 

BRA PÅ TRENING: Elliotts holdning imponerer trenere og spillere.

BRA PÅ TRENING: Elliotts holdning imponerer trenere og spillere.

Tid og plass

Liverpools manager hinter om at supportere bør være tålmodige med 17-åringen. 

– Det som er kritisk - veldig viktig - er at han får tid og plass til å utvikle seg. Det får han fra oss. Han må få lov til å gjøre tabber mens han lærer, og ikke føle mer press enn det som er riktig og rettferdig. Han er ung og han er fortsatt i den tidlige delen av utviklingen.

– Det fantastiske er at vi har den perfektene kulturen her, og skal beskytte ham. Spillerne og trenerne bryr seg virkelig om ham, og er like spent som jeg er på fremtiden. Vi vil alle være en del av hans historie mens den utfolder seg, sier Klopp. 

– Han ønsker å oppnå alle drømmene sine i fotballen med Liverpool. Fantastisk. På grunn av hans forpliktelse til oss, med denne kontrakten, har vi muligheten til å se om vi kan gjøre det sammen. 

– Nå deler vi på ansvaret. Han må forbli lærevillig og være villig til å forbedre seg selv, og vi må sørge for at han får muligheten til det. 

Kan Harvey Elliott følge i Curtis Jones fotspor og få sitt første Premier League-mål etter undertegnelse av ny kontrakt? Liverpool møter Brighton allerede onsdag kveld, og da kan 17-åringen få sitt tredje innhopp i Premier League for Liverpool. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]