Jürgen Klopp om forholdet til FSG:– Det er de beste eierne jeg noen gang har jobbet med

Den tyske manageren skryter av forholdet med de amerikanske eierne.

1. jul 2020 kl 21.41 Jens Hapnes Rege

Da FSG (daværende NESV) kjøpte opp Liverpool i oktober i 2010 så veien til toppen utrolig lang ut for Liverpool. 

De rødkledde lå på nedrykksplass under Roy Hodgsons ledelse, og spillere som Sotirios Kyrgiakos, Christian Poulsen og Milan Jovanovic irriterte jevnlig Anfield-publikumet med sine uinspirerende prestasjoner. 

I intervjuer snakket FSGs president Mike Gordon om «når vi vinner nummer 19», og John W. Henry, som også har en sentral rolle i selskapet, sa at de hadde for vane å bryte forbannelser, etter at deres Boston Red Sox vant World Series for første gang på 86 år i 2004. 

Ti år senere, med Klopp som leder, har de rødkledde brutt forbannelsen. I et intervju forteller Klopp om forholdet til eierne. 

Fantastisk forhold

– Forholdet var fantastisk fra den første dagen. Det første møtet var i New York, men den første telefonsamtalen var med Mike Gordon, tre dager før det. Jeg var fortsatt i sengen! Det var en fin dag, det husker jeg. Jeg hadde ingenting å gjøre. Jeg hadde fri, og så begynte telefonen å ringe. 

– Jeg visste at Mike, eller noen fra FSG, skulle ringe. Jeg kjente ikke Mike da, men vi snakket i en time. Jeg overbeviste han slik at han ønsket å møtes i New York for å få avtalen i havn. Slik begynte det, forteller han om ansettelsen. 

LEGGER PLANENE: Klopp, Gordon og Edwards legger Liverpools planer.

LEGGER PLANENE: Klopp, Gordon og Edwards legger Liverpools planer.

– Fra det øyeblikket hadde vi et veldig godt forhold både personlig og profesjonelt. Det er Mike, Michael (Edwards) og meg. Vi er mer eller mindre overgangskomitéen. 

Tro og tillit

Den tyske treneren forklarer at eierne aldri tvilte på hans prosjekt, selv om det var flere kritiske røster på utsiden. 

– Det er de beste eierne jeg noen gang har jobbet med, det er helt sikkert! Det er ikke noe problem hvis det ikke skjer - man må ikke ha et personlig forhold i denne bransjen, men vi har arbeidet fantastisk sammen og har et veldig godt forhold, forklarer Klopp. 

– Først og fremst ønsket de å støtte oss. Kanskje ikke alltid med penger i starten, men alltid med tillit og tro til det vi holdt på med. Det var åpenbart fra det første sekundet. 

– Det var aldri tvil. Ikke fra den siden. Jeg er ganske sikker på at det var tvil fra utsiden, men fra eiernes side var det aldri det. De ønsket å gi oss tid. De så de små stegene og det hjalp enormt mye. Vi kunne ta det steg for steg, avslutter 53-åringen om de amerikanske eierne. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]