Pressekonferanse foran City-kampen:– Vi vil ikke forsvare tittelen neste sesong, men angripe neste tittel

Jürgen Klopp lover at han og spillerne er ferdig med feiringen av ligamesterskapet, og har fullt fokus på kampen mot Manchester City.

1. jul 2020 kl 14.10 Einar Kvande

Du kan se pressekonferansen i videovinduet over saken.

Om det faktum at City-spillerne vil stå æresvakt

– Det vet jeg ikke om jeg har fått før. Det er en engelsk tradisjon, og det er en hyggelig gest. Vi hadde ikke trengt det. Vi reiser dit for å vinne en fotballkamp, ikke feire noe som skjedde i forrige uke. Manchester City, Manchester United og Chelsea vil bli sterke neste sesong. Alle disse er i god form nå, det er åpenbart. Tottenham og Arsenal vil ikke sove i timen, ikke Leicester heller. Vi skal spille 38 kamper, og den som vinner flest kan vinne ligaen. Vi vil ikke forsvare tittelen, men angripe den neste. Situasjonen vil være den samme.

Om folkmengdene som samlet seg etter at ligatriumfen var et faktum

– Jeg håper fansen vil holde seg hjemme. Dette er en vanskelig tid for oss alle. Det var sterke følelser i sving i forrige uke. Jeg skjønner det. Det har vært lenge siden sist. De fleste supporterne gjorde som vi ba om, og holdt seg hjemme. Jeg oppfordrer alle til å ha det hyggelig sammen med familiene sine. Bildene vi så fra byens sentrum er ikke det vi ønsker å se.

Om kampen mot Manchester City

– Det vi har oppnådd hører historiebøkene til. Det blir vanskelig mot City, for de er et supert lag. Vi må vise at vi er klare for dem. Vi så forrige sesong at vi kunne gi dem skikkelig kamp når det gjelder å samle poeng og være med når ting blir avgjort. Vi fokuserer på våre egne kamper. Nå har vi et stort forsprang på dem, men jeg kan ikke si at det blir en slik avstand mellom lagene igjen. Vi må bare yte det lille ekstra så lenge vi bærer Liverpool-trøyen.

– Det blir en intens kamp. Jeg har sett City tre ganger, og de ser ut som City pleier å se ut. Enormt dominerende. De gjør banen stor, varierer mellom lange baller og spill på små flater. Du kan ikke forsvare deg mot slikt om du ikke spiller intenst. Så det gjør det allerede klart hvordan kampen blir.

– Det var et av de beste øyeblikkene i mitt liv da det ble klart at vi var ligamestere i England, men jeg trenger ikke å minne meg selv på dette hele tiden. Etter at dette ble klart, har vi fokusert helt og fullt på Manchester City. Vi vil være forberedt. Jeg vet ikke noen annen måte å gjøre dette på.

Om Pep Guardiola

– Han er en eksepsjonell fyr. Jeg har stor respekt for ham. Vanligvis har vi ikke så mye kontakt i løpet av sesongen. Ingenting er forandret. Han er en konkurrent. Han ønsker å vinne, men aksepterer det når han blir beseiret. Det er bare det at det ikke skjer så veldig ofte!

Om at Afrikamesterskapet ble utsatt ett år

– Vi har fått svært lite informasjon om neste sesong. Jeg liker selvsagt at Afrikamesterskapet er blitt utsatt, men jeg liker ikke grunnen til det. Fra et planleggingsperspektiv, er det til hjelp. Vi trenger ikke å tenke på det. Vi har tre av de beste afrikanske spillerne i vår tropp.

Om de siste sju ligakampene

– Vi må ha fokus og konsentrasjon på neste kamp, og ikke tenke på den forrige kampen. Det er press på spillerne på grunn av størrelsen på denne klubben. Vi ønsker å oppnå noe spesielt, og skape vår egen historie. Vi kan betrakte hvordan ting gikk når karrieren vår er over. Inntil da må vi gi alt. 

– Vi må aldri slutte å ønske oss fremgang. Vi vil forsatt være ydmyke og sultne, og det gjør oss til en farlig motstander. Livet er en konstant utfordring, og vår utfordring nå er at vi er ligamestere og skal møte lag som kjemper om alt mulig. Neste sesong kommer vi ikke til å forsvare oss, men angripe.

– Om du bærer trøya, kan du aldri gi noe annet enn 100 prosent. Det er ikke lov. Det er noe jeg lærte for 15-16 år siden, og det gjelder også for Liverpool.

Om laget hans kan bli bedre

– Dersom du tror du har nådd toppen, er du allerede på vei ned, er noe jeg har lært. Det er så mye vi kan bli bedre på. Vi kan bli enda mer stabile og enda mer kreative. Vi må også respondere på utviklingen til andre lag. Vi må være forberedt på det. Når andre lag utvikler seg, må vi også gjøre det. Det fine er den stabiliteten vi har vist så langt. Nå må vi fortsette slik.

Om skadesituasjonen

– Foruten at Joël Matip er ute, har vi ingenting nytt å melde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]