Jürgen Klopp:– Salah har trent som normalt og er tilgjengelig. Det samme med Robbo

Tyskeren oppdaterte blant annet om skadesituasjonen på tirsdagens pressekonferanse.

23. jun 2020 kl 13.56 Jens Hapnes Rege

Skadesituasjonen

– Han (Salah) trente normalt i går og er klar, og er tilgjengelig. Det samme med Robbo. Millie og Joel blir ikke tilgjengelig til i morgen. 

– James Milner følte noe i hamstringen sin, men det er ikke veldig seriøst. Joel Matip ble tråkket på foten. Det blir skader, 100%, og vi må sørge for at spillerne er i den beste formen.

Ingen supportere

– Det blir veldig annerledes. Vi har trent i fire uker, var i karantene før det, og har visst om det lenge. Regelen min for livet er: ting jeg ikke kan endre tenker jeg ikke mye på. Fotball er ikke det samme uten supportere, 100%, men i dette øyeblikket er det bare en periode vi må spille uten supportere. Vi må gjøre det beste ut av det.

Hodgsons Palace

– Det er en kamp mot et veldig godt lag. Roy gjør en utrolig jobb, laget er godt organisert, de er fysisk sterke, har gode individuelle spillere og har et godt oppsett. De har fire kamper på rad uten baklengs så det er veldig positivt for deres del, men vi har våre egne mål og vil gjøre dette til en spesiell kamp for oss.  

Manchester City

– Jeg har ikke tenkt på det (at City kan ta igjen Liverpool). Det jeg innså da jeg så kampen i går var: hvordan er det mulig at noen er 20 poeng foran dette laget? Det er omtrent utenkelig. Vi må ha gjort noen ting veldig bra og riktig for å være i denne situasjonen. Jeg tenker ikke på at City kan ta oss igjen, jeg tenker på Crystal Palace. 

– Jeg tenker bare på hva vi må gjøre i den neste kampen, og ikke hva City holder på med. Jeg så på kampen deres fordi vi spiller mot dem om ni dager, ikke fordi jeg håper at de skal tape eller noe slikt. Jeg ønsket at de skulle tape i fjor mot Leicester men det funket ikke bra, så da har jeg sluttet å gjøre det.

– Jeg ser på dem og respekterer dem mye, det har jeg sagt mange ganger. Det ser ut som om de kommer til å vinne alle kampene de har igjen. 

Rotasjon

– Etter City-kampen har vi fire kamper på ti dager eller noe slikt. Det blir veldig utfordrende, men det er likt for alle lag. Vi må sørge for at restitusjonen og behandlingen er helt perfekt.

Tittelen

– Jeg kjenner ikke skjebnen vår. Vi må spille kamper, og elsker det, og må vinne. Hvis vi vinner kan de andre lagene gjøre hva de vil uten å hente oss inn. Vi trenger ikke tenke mer på det.

Ny innbytterregel

– Det blir veldig viktig i perioden med mange kamper på kort tid, da må vi gjøre byttene på bestemte øyeblikk. Vi kan ikke bare lukke øynene og si det samme laget hele tiden. 

– I denne kampen måtte vi gjøre to bytter, og de tre andre var mer eller mindre normale. Det er veldig nødvendig å ha det (fem bytter) i den intense perioden som kommer. 

Alisson Becker

– Han er veldig viktig. Å ha en god målvakt er en god ting, og vi håper det fortsetter lenge. Hans evner kombinert med hans tankegang er en veldig interessant kombinasjon. Han er rolig, men livlig. Fysisk er han på toppen, og på fotballforståelse er han på toppen.

Ligatittelen

– Jeg tenkte før sesongen at det hadde vært kult å bli mestre. Vi prøver å bli bedre hver dag, hver måned og hvert år, og nå er vi i en god situasjon til å ta tittelen. Jeg bryr meg ikke så mye om når vi gjør det. Selvfølgelig vil jeg vinne så kjapt som mulig, men bare fordi det betyr at vi vinner de neste to kampene. 

Sommervinduet

– Jeg vet alt om spillerne mine, og må ikke se de i kamper for å se om de er i planene våre. Slike avgjørelser er gjort over flere år. Det handler om våre tanker om fremtiden. I dette øyeblikket tenker jeg bare på morgendagen.

Arenaen til kampen mot Manchester City

– Vi spiller der vi blir sendt, men jeg foretrekker at det er i Manchester. Jeg vet ikke noe om prosessen, og venter til den endelige avgjørelsen blir bekreftet. 

– Hele perioden viste oss at brorparten av folket oppfører seg ansvarlig. Disiplinen er så høy som noensinne tidligere. 90% av fotballsupportere er gode folk som elsker det samme som meg. Søndag var et godt eksempel. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]