Klopp om Alisson:– Vi bør ikke ta det han gjør for gitt. Han er utrolig

Klopp skryter av sin brasilianske sisteskanse, og forklarer hvorfor han byttet Minamino i pausen.

22. jun 2020 kl 08.13 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopps mannskap klarte ikke å overliste Carlo Ancelottis undersåtte søndag kveld. Ett poeng var et fortjent resultat ut fra lagenes sjanser, og Liverpool trenger nå fem poeng for å vinne ligaen.

Vår tyske trener var greit fornøyd med både resultatet og prestasjonen i de uvanlige omstendighetene.

Fortjent poengdeling

– Vi teller ikke poengene hele tiden nå. Det ene poenget er det vi fortjener. Problemet var at vi ikke skapte nok sjanser med ballinnehavet vårt, men jeg likte intensiteten, presset og alt det der, forklarer han i et intervju etter kampen.

– Når jeg ser tilbake på det har alle derbyene her på Goodison sett like ut. På Anfield er det vanligvis litt bedre, men her er det det samme hver gang. 

– Det var to aggressive og fysiske lag, og Everton var godt organiserte. Vi måtte løpe mye, så trente og klare ut, og nå er det tre dager til den neste kampen mot Crystal Palace.

JEVNGODE: Begge trenerne var fornøyde med ett poeng i derbyet.

JEVNGODE: Begge trenerne var fornøyde med ett poeng i derbyet.

– I dag var det bare en vanskelig kamp. Vi var klare for kampen, var der defensivt, men man trenger øyeblikk offensivt. Prestasjonsnivået var ok. 

– Everton var her for å gjøre det vanskelig for oss, og det gjorde de. De har kvalitet, og kunne ha vunnet kampen. Poengdeling er et fortjent resultat. Jeg møtte Carlo og vi var enige om det, oppsummerer han om kampen.

Taktisk bytte av Minamino

Flere ble positivt overrasket da både Naby Keita og Takumi Minamino startet derbyet, etter at de to Red Bull-produktene skal ha herjet på treningsfeltet etter korona-pausen. 

Klopp forklarer at byttet av Minamino i pausen var taktisk.

– Taki var god. Byttet i pausen hadde ingenting å gjøre med Takis prestasjon. Ox var livlig og Naby så veldig bra ut. 

– Vi måtte prøve det (de nye byttereglene). Hvordan kan man takle kvalitet og intensiteten hvis ikke? Vi spiller allerede om tre dager igjen. Vi måtte prøve å se problemer før de oppsto. 

Avgjørende Alisson

Alisson Becker reddet ett poeng på tampen av kampen med flere gode redninger da Everton kom til noen gigantiske sjanser. 53-åringen understreker at vi ikke bør ta brasilianeren for gitt. 

– Vi bør ikke ta det han gjør for gitt. Han var utrolig. Det var en vanskelig keeperkamp, han hadde ballen mye mer i beina enn hendene.

– Det er sånn en verdensklassemålvakt gjør - ingenting å gjøre i 90 minutter så må man være der i det ene sekundet. Han reddet ett poeng, og det var ikke første gang, avslutter han om målvakten i intervjuet. 

Om bare to dager skal Roy Hodgsons Crystal Palace forsøke å bremse Liverpools festtog. Kampen starter 21.15 og sendes på TV 2 Sport Premium. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]