Premier League-klubb skal ha lekket nyheten om Liverpools permitteringer

The Athletic har fått et innblikk bak dørene til de som styrer klubben og sett på hva som har skjedd de siste dagene.

7. apr 2020 kl 21.42 Kenneth Baraas

Lørdag ble det klart at Liverpool skulle permittere en stor del av sine ansatte. Det skapte enorm kritikk fra blant annet supportere og media.

Før nyheten slapp ut, holdt ledelsen et konfidensielt møte med flere andre Premier League-klubber om hvordan de skulle håndtere effekten av pandemien, ifølge James Pearce hos The Athletic

Informasjonen om styrets valg om å permittere sine ansatte skal visstnok ha blitt lekket av en annen klubb fra det øverste nivået i England. Dermed skal eierne i Fenway Sports Group ha blitt svært overrasket over at nyheten kom ut så tidlig som på lørdag. 

Planen var å avvente offentliggjøringen til etter helgen, for å sikre seg om at alle ansatte var oppdatert om situasjonen.

Peter Moore fikk dermed oppgaven å skrive et åpent brev på mandag for å opplyse om omgjøringen av beslutningen, samt beklage for valget som var tatt. 

OVERRASKET: John W. Henry og Tom Werner skal ha blitt sjokkert over kritikken de fikk gjennom helgen.

OVERRASKET: John W. Henry og Tom Werner skal ha blitt sjokkert over kritikken de fikk gjennom helgen.

Sjokkerte eiere

Den troverdige nettavisen mener å vite at John W. Henry, Tom Werner og Mike Gordon i FSG skal ha blitt sjokkerte over størrelsen av kritikken som ble rettet mot dem.

Spesielt beskyldningene om grådighet skal ha gått hardt inn på trioen. Dermed ble det til slutt en samstemt avgjørelse om å gjøre om på den opprinnelige avgjørelsen, for å begrense skaden som var skjedd. 

Valget om å permittere de ansatte ble tatt ettersom de mente det var den beste beslutningen fra et forretningsperspektiv, spesielt nå som alle inntektskilder er stanset. Særlig er det uroen rundt tilbakebetalingen av TV-pengene som plager FSG. 

Rådførte seg

Den kritikken som ledelsen i Liverpool har fått, skal også ha ført til at en rekke andre Premier League-klubber nå vurderer å skrinlegge planene om permitteringer av ansatte. 

– Noe slikt er nesten forventet av Daniel Levy (Tottenham-eier) og Mike Ashley (Newcastle-eier), men det var ikke forventet at Liverpool skulle gjøre det samme, sier en ansatt hos Liverpool, som ønsker å være anonym. 

Den innflytelsesrike supporterinionen, Spirit of Shankly, spilte en stor rolle for at ledelsen faktisk snudde i saken. Styret snakket med Joe Blott i unionen, og han følte virkelig at han ble hørt. Dog skulle Blott ønske at alt hadde vært unngått ved at de hadde blitt inkludert på et tidligere tidspunkt. 

Flere andre aktører ble også kontaktet, før FSG til slutt landet på avgjørelsen om å gjøre en u-sving i saken. 

Les alle detaljene hos The Athletic.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]