Liverpool omgjør beslutningen om å permittere ansatte

Etter massiv kritikk har klubben bestemt seg for å endre på den opprinnelige avgjørelsen.

6. apr 2020 kl 19.43 Kenneth Baraas

Liverpool bestemte seg for å permittere store deler av staben. Det vakte enorme reaksjoner hos presse og supportere. Klubbens eiere skal ha holdt møter i helgen og kommet fram til at de tok feil avgjørelse. 

Peter Moore skriver følgende i en uttalelse:

«Vi mener at vi kom til feil konklusjon i forrige uke, da vi kunngjorde at vi hadde til hensikt å søke om "Coronavirus Retention Scheme" og permittere de ansatte på grunn av suspensjonen av Premier League - og det er vi virkelig lei for"

Intensjonene våre var, og er fremdeles, å sikre at hele arbeidsstyrken blir gitt så mye beskyttelse som mulig mot overflødighet og/eller tap av inntjening i løpet av denne uforutsigbare perioden.

Vi er derfor opptatt av å finne alternative måter å finne løsninger på når det ikke spilles noen fotballkamper»

Uunngåelig skade

I et langt brev skriver Moore videre: 

«I all åpenhet må vi også være tydelige. Til tross for at vi var i en sunn posisjon før denne krisen, så har inntektene blitt kuttet, men utgiftene våre er der fremdeles. 

Som alle andre sektorer i samfunnet, er det stor usikkerhet og bekymring for vår nåtid og fremtid. 

Som enhver ansvarlig arbeidsgiver som er bekymret for sine arbeidere i dagens situasjon, fortsetter klubben å forberede seg på en rekke forskjellige scenarier rundt når fotballen kan komme tilbake til det vanlige. Disse scenariene er alt fra det verste til det beste. 

Det er en uungåelig sannhet at disse scenariene også innebærer en enorm nedgang i omsetning, men tilsvarende underskudd i driften. At disse økonomiske ressursene vil bli så dypt påvirket, vil åpenbart ha en negativ innvirkning på vår evne til å operere slik som vi har gjort tidligere. 

Vi fortsetter å engasjere oss i prosessen med å utforske alle veier innenfor vårt virkeområde for å begrense den uunngåelige skaden.»

Til slutt skriver Moore:

«Vi vil også benytte anledningen til å takke de som har engasjert oss på en produktiv måte. Våre støttespillere og dere representanter, spesielt Spirit of Shankly, borgermesteren i Liverpool Joe Anderson, og mange andre individer som vi har verdsatt å ha dialog med.»

Les hele uttalelsen her

Har du innspill til journalisten?
[email protected]