– Neymar var forbildet mitt da jeg var yngre

Harvey Elliott forteller om spillerne han så opp til.

2. aug 2020 kl 08.47 Jens Hapnes Rege

Harvey Elliott er bare 17 år gammel, men den unge teknikeren har allerede VM- og Premier League-medalje å vise frem etter en sesong i Liverpool. 

17-åringen fikk åtte kamper for førstelaget, men leverte ingen målpoeng på tross av fine prestasjoner. 

I et intervju med Liverpool Echo forteller han om da han fikk telefonen fra Liverpool forrige sommer.

Latter

– Da jeg hørte at Liverpool ønsket å signere meg var jeg på ferie. Jeg kom ned for å spise frokost og så sa faren min at «vi skal til Liverpool i morgen, de er interesserte». 

– Min første reaksjon var å le, for faren min tuller alltid med meg. Men den neste dagen var jeg på flyet og først da jeg gikk inn dørene på Melwood tenkte jeg «wow, dette skjer faktisk».

– Selv dette året har det vært noen ganger hvor jeg har måttet stoppe meg selv for å innse at jeg faktisk spiller for Liverpool. 

GODE UTSIKTER: Elliott vil ønske å få et gjennombrudd neste sesong.

GODE UTSIKTER: Elliott vil ønske å få et gjennombrudd neste sesong.

Forbilder

Elliott snakker om sine forbilder i intervjuet, og trekker frem to velkjente spillere.

– Da jeg var i Fulham spilte jeg noen ganger mot voksne menn og jeg var fortsatt et lite barn. Beslutningene mine måtte være perfekte, og det har hjulpet meg senere. 

– Neymar var forbildet mitt da jeg var yngre. Han brøt gjennom i Barcelona og jeg husker at jeg sa til far at han (Neymar) kom til å bli blant de beste i verden. Måten han beveger seg på og dribleevnen hans prøver jeg å legge til i spillet mitt. 

– Men hvis jeg ser opp til noen nå måtte det ha vært Steven Gerrard. Han er en Liverpool-legende, sier 17-åringen.

Unggutten forklarer hvilken type spiller han ønsker å være. 

– Hvilken type spiller er jeg? Jeg liker å tro at jeg er hardtarbeidende. Det er den viktigste kvaliteten å ha, sammen med et brennende ønske om å oppnå ting. 

– Jeg har alltid villet være den beste og vinne, selv når jeg spiller FIFA mot faren min. 

Håper på gjennombrudd

Flere hadde trodd at Elliott ville få flere muligheter mot slutten av sesongen i uviktige kamper, men han fikk bare seks minutter etter korona-pausen. Han ønsker å slå gjennom neste sesong. 

– Jeg håper å komme inn på førstelaget mer regelmessig neste sesong. Jeg har vært i tropper denne sesongen og håper på flere sjanser i Premier League, sammen med cup-kampene. 

– Som et lag er målet å vinne Premier League igjen. Vi har ikke fått feiret foran supporterne, så det er viktig at vi gir alt neste sesong for å sørge for at vi vinner og at vi kan feire som en Liverpool-familie, avslutter den unge teknikeren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]