Tidligere trener om Gini Wijnaldum:– Han fikk aldri panikk, og var alltid rolig

Den nederlandske midtbanespilleren har alltid hatt den stoiske roen, ifølge hans trener i barndomsårene.

24. aug 2020 kl 20.01 Jens Hapnes Rege

Gini Wijnaldum har hatt en nøkkelrolle i Liverpools enorme suksess de siste årene. Når det koker som mest i maskinrommet er han trykkventilen som stabiliserer midtbanen. 

I et intervju med The Athletic forteller hans tidligere trener i Sparta Rotterdam, Claudio Braga, at 29-åringen alltid hadde den evnen. 

Naturtalent

– Georginio kom til Sparta-akademiet da han var seks. Han var en perfekt gutt, smilte alltid og presterte utrolig bra. Det er sjeldent for en så ung spiller å ha et så høyt teknisk nivå. 

– Det som skillet seg ut med Georginio var evnen til å ta riktige avgjørelser når han var i vanskelige situasjoner. Han fikk aldri panikk, og var alltid rolig, forklarer Braga. 

STYRKE: Gini viser muskler etter scoringen mot Everton forrige vinter.

STYRKE: Gini viser muskler etter scoringen mot Everton forrige vinter.

– Han var en ung gutt med vinnermentalitet. Han hadde ikke bare talent, men den riktige mentaliteten også. Det var det som overbeviste oss om at han kunne nå langt. 

– Han var hundre prosent forelsket i fotballen. Før treninger spilte han fotball på gaten eller på akademibanene og etter treninger var det likt. Han ble igjen for å arbeide med bevegelser eller skudd. Det var nydelig å se. 

Allsidig

Wijnaldum har figurert i de fleste rollene i Klopps velsmurte Liverpool-maskineri. Midtbanespilleren var allsidig som unggutt også. 

– Han kunne spille som spiss, ving, nummer ti og defensiv midtbanespiller. Han hadde vidunderlig teknikk og hadde alltid kontroll på ballen, fortsetter Ginis tidligere trener. 

– I noen kamper var han i komplekse situasjoner når motstanderne presset ham, men han brukte alltid kroppen bra og fant en vei ut av det.

Avslutningsvis forteller treneren om stolthet av sin tidligere elev - mest på grunn av personen han har blitt. 

– Jeg er henrykt over det Georginio har oppnådd i karrieren, men for min del er det større stolthet i å se mannen han har blitt. Han ønsker alltid å hjelpe andre, og er fortsatt en rollemodell, avslutter Braga i intervjuet. 

Det knyttes enda usikkerhet til Liverpool og Wijnaldums uløste kontraktsituasjon, men nederlenderen har sikret seg legendestatus i de rødkleddes historie uansett. Forhåpentligvis får vi flere år med «trykkventilen» i Klopps mesterlag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]